KrFs veivalg

Oppsummert

På KrFs ekstraordinære landsmøte i november stemte 98 delegater for å gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp. 90 delegater stemte for rødgrønt samarbeid. 2 delegater stemte blankt. KrF-leder Knurt Arild Hareide varslet at han vil gå av.

 • Hareide har fått rådgiver

  Samferdselsminister Knut Arild Hareide, KrF, har blitt enig med partileder Kjell Ingolf Ropstad om en rådgiver, melder Aftenposten, men navnet er ikke offentliggjort. I går ble det kjent at Ropstad skal ha satt foten ned for flere kandidater.

 • Politisk kvarter om KrFs vegval

  Knut Arild Hareide burde vore tøffare då Kristeleg Folkeparti skulle velja retning i fjor haust, skriv Emil André Erstad som var ein sentral rådgjevar for Hareide. Erstad trur partiet kunne enda opp på raud side dersom Hareide hadde vore tydelegare.

 • Utmeldinger fra KrF

  46 personer har meldt seg ut av Kristelig Folkeparti etter at Sylvi Listhaug (Frp) ble eldre- og folkehelseminister. 26 av dem har oppgitt «politiske årsaker» som bakgrunn for utmeldelsen, mens 20 personer ikke har oppgitt årsak, skriver Vårt Land.

 • Hilde Frafjord Johnson går av

  Hilde Frafjord Johnson slutter som generalsekretær i KrF, skriver VG. I en pressemelding kaller hun avgangen en helt naturlig konsekvens av skiftet av partiledelse og KrFs samarbeid i regjering med Frp. Johnson har vært generalsekretær i tre år.

Fikk ikke partiet med seg i regjering med AP og trekker seg som partileder.
Ap-lederen kommenterer seieren til den blå siden i KrF.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no