Hareide, Ropstad og bollestad holder stemmesedler i hånden
Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

KrFs veivalg

Oppsummert

Knut Arild Hareide tapte kampen om KrFs veivalg med 98 mot 90 stemmer. Dersom regjeringsforhandlingene, ledet av partiets nestleder Kjell Ingolf Ropstad, fører fram til regjeringssamarbeid med de borgerlige partiene, vil Hareide gå av som partileder.

 • Vårt Land: Abortlovfrykt i KrF

  Kostnadane ved å trumfe gjennom å fjerne abortlovas paragraf 2c kan bli svært høge, frykter fleire KrF-toppar Vårt Land har snakka med. Onsdag var KrFs landsstyre samla til eit ekstraordinært landsmøte. Fleire fryktar at Frp vil kome med motkrav.

 • Vil være klar før juleferien

  Etter tre uker med sonderinger mellom KrF og regjeringspartiene sier KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad at målet er å bli ferdig med sonderingene til Stortingets siste arbeidsdag før juleferien som er onsdag neste uke.

  Finansdebatt på Stortinget
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
 • KrF ikke klare til forhandlinger

  Etter tre uker med sonderinger er KrF fortsatt ikke klar for å starte formelle regjeringsforhandlinger med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre. Hareide forteller til NTB om gode samtaler, men at det også er en del reelle avklaringer som gjenstår.

 • Hareide-rådgiver slutter

  Knut-Arild Hareides (KrF) nærmeste rådgiver Emil André Erstad har sagt opp, skriver Dagens Næringsliv. Erstad har fått jobb som kommunikasjonssjef i Den norske helsingforskomiteen, opplyser komiteen i en pressemelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no