Hopp til innhold
KrF landsmøte 2021
Foto: Javad Parsa / NTB

KrF

Oppsummert

Olaug Bollestad blei 13. november 2021 vald som ny leiar i Kristeleg Folkeparti. Dag Inge Ulstein blei vald som 1. nestleiar og Ingelin Noresjø blei attvald som 2. nestleiar.

 • KrF: Bra med omgjøring av bistandskutt, men ikke nok

  Finanspolitisk talsperson i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, er glad for at SV har fått reversert deler av regjeringens bistandskutt, men han mener det er langt fra nok. – Det er bra at SV har fått rettet opp noe av det brutale bistandskuttet til regjeringen, men jeg er opprørt over at de ikke fikk til mer. 1,5 milliarder i kutt til verdens fattigste er brutalt, sier han.

 • Ville gi KrF-ere «munnkurv» med hemmelig avtale

  Folk som skulle slutte i KrF etter katastrofevalget, ble bedt om å skrive under på en hemmelig avtale som i praksis ga dem munnkurv.

  Nå velger likevel flere tidligere ansatte å ta et oppgjør med avtalen som partiets generalsekretær Geir Morten Nilsen presenterte for dem i fjor høst. Sakens karakter gjør at ingen av dem ønsker å stå åpent fram.

  Formuleringene skal ha blitt forelagt en rekke KrF-ere da de skulle slutte i partiorganisasjonen, får NRK bekreftet fra flere kilder.

  NRK har sett et eksemplar av punktet i avtalen som heter «Taushetsplikt og andre plikter». Der heter det at «negativ omtale av hverandre skal ikke forekomme».

  Partene skal heller ikke «lage, publisere eller kommunisere uttalelser eller meninger som er nedsettende» eller «inneholder kritisk omtale av den andre parten».

 • KrF vil ta imot 100.000 ukrainske flyktninger

  Kristelig Folkeparti (KrF) har på sitt digitale landsstyremøte utfordret regjeringen på å ta imot 100.000 flyktninger fra Ukraina. Dette kommer frem i en pressemelding fra partiet.

  KrF ønsker også at retten til barnehageplass skal utvides gradvis, slik at retten til barnehageplass skal gjelde uavhengig av når på året barnet er født.

 • KrF-topp trekker seg etter Ukraina-utsagn

  Nestleder Daniel Myhren Hovind i Trøndelag KrF trekker seg etter et Facebook-innlegg der han skrev at Ukraina vil «skape et blodbad for å skaffe sympati».

  – Det gikk ikke an å kombinere de standpunktene og fortsette som nestleder, sier fylkesleder Geirmund Lykke til Adresseavisen om Hovinds Ukraina-analyse. Også andre profilerte KrF-ere reagerte på innlegget.

  Hovind fortsetter i vervene sine i ungdomspartiet KrFU og i Melhus KrF, skriver NTB.

 • Bunnrekord for KrF

  KrF får 2,4 prosents oppslutning på en ny meningsmåling som Norstat har gjort for Vårt Land. Bare én gang tidligere har partiet gjort det så dårlig.

  Vinneren er målingen er Arbeiderpartiet, som går fram 2 poeng til 22,8 prosent. Rødt vokser også og passerer 10 prosent.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger