Isbjørn
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Klimatiltak i Norge

Oppsummert

Årlig havner 34.000 tonn søppel i havet rundt Norge. I tillegg kommer plast fra andre land som føres nordover med havstrømmer. Plast hoper seg opp i strandsonen langs kysten, hvor den blir utsatt for vær og vann som deler den opp til mikroplast.

 • - Krever større tiltak

  Fylkesordfører for Ap i Aust-Agder, Gro Bråten, vil at Agder skal bli Norges første lavutslippsregion. Et av tiltakene skal være å innføre solcellepaneler på alle de 18 videregående skolene i Agder. – Må mer til, sier klimaforsker Svein Tveitdal.

 • Kutter utslippene i varetransporten

  Et nytt nullutslippsfond hos Enova skal gi økonomisk støtte til bedrifter som kjøper elektriske varebiler. – Endelig ligger alt til rette for å kutte utslipp fra varetransporten, sier Jenny Skagestad i miljøstiftelsen Zero i en pressemelding.

  Elbillader
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Erna Solberg har ikke flyskam

  – Ja, jeg flyr på ferie i sommer. Og det gjør jeg egentlig helt uten flyskam, sa hun til NRK.

  Hun mener vi skal nå klimamålene våre på andre måter enn å ha dårlig samvittighet over at vi nyter en ferie, og mener nordmenn kan fly uten skam.

  Statsminister Erna Solberg
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Millionar for å kutte forureining

  Prestebrygga og Storneskaia i Ålesund får 26 millionar kroner i støtte for å kunne tilby landstraum. Dermed kan skipa slå av motorane medan dei ligg ved kai og klimagassutsleppa blir kutta. Enova gir totalt 87 millionar kroner til ti slike prosjekt, og av dette går også nesten 4,5 millionar til Hurtigrutekaia i Molde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no