NRK Meny
Isbjørn
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Klimatiltak i Norge

Oppsummert

Årlig havner 34.000 tonn søppel i havet rundt Norge. I tillegg kommer plast fra andre land som føres nordover med havstrømmer. Plast hoper seg opp i strandsonen langs kysten, hvor den blir utsatt for vær og vann som deler den opp til mikroplast.

 • Vil grave opp alle oljetanker

  Miljødirektoratet foreslår at nedgravde oljetanker som ikke lenger er i bruk, må tømmes og graves opp. Fra 1. januar 2020 blir det forbudt å fyre med olje, og direktoratet vil at alle tanker da fjernes.

 • Kraftig nedgang i svevestøv

  Svevestøvutslippene fra veitransport i Norge er redusert med over 40 prosent siden 1990, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Vedfyring i boliger og fritidsboliger er den største kilden til utslippene og utgjorde 44 prosent av de norske utslippene.

 • Kan bli første full-elektriske land

  Norge har mulighet til å bli det første fullelektrifiserte samfunnet i verden, mener Energi Norge. Målet er å få det til innen 2050. Mandag overleverer organisasjonen et nytt Veikart for grønn vekst til klimaminister Vidar Helgesen (H).

 • 60 millioner til rydding av plast

  Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner, 60 totalt, til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Miljødirektoratet fikk inn over 200 søknader om støtte til plastrydding i år. Det er nesten tre ganger så mange som i 2016.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no