Isbjørn
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Klimatiltak i Norge

Oppsummert

Årlig havner 34.000 tonn søppel i havet rundt Norge. I tillegg kommer plast fra andre land som føres nordover med havstrømmer. Plast hoper seg opp i strandsonen langs kysten, hvor den blir utsatt for vær og vann som deler den opp til mikroplast.

 • Vil tidoble elektriske ferjesamband

  Norge har i dag tre elektriske fergesamband, men Enova har støttet planleggingen av 30 elektriske fergesamband over hele landet, skriver Nationen. Til sammen er det satt av 638 millioner kroner til disse 30 prosjektene.

 • Første nasjonale industriklynge

  Torsdag offentleggjorde Innovasjon Norge at Maritim Foreining Sogn og Fjordane får støtte til Arena-klynga: Ocean Hyway Cluster. Klynga skal femne om bedrifter som er kopla opp mot hydrogenbruk i dei havbaserte næringane. Hensikta med satsinga er å sikre at Noreg blir leiande i verda på bruk av hydrogen som energiberar, skriv dei i ei pressemelding.

 • Flora vann årets lokale klimatiltak

  Flora kommune vann tittelen "årets lokale klimatiltak 2018". Dette for prosjektet dei jobbar med for å få på plass ein utsleppsfri hurtigbåt. Den 30 meter lange, hydrogendrivne passasjerbåten håpar dei å kunne ta i bruk i 2022.

  Prisen fekk dei på Zerokonferansen onsdag. Konkurransen vert arrangert for å skape merksemd rundt gode klimaløysingar i kommunesektoren.

 • Pris til Yara Birkeland

  Yara og Kongsberg Gruppen har vunnet Næringslivets Klimapris for å utvikle verdens første utslippsfrie og selvkjørende skip, Yara Birkeland. Skipet vil gå i rute mellom Yaras gjødselfabrikk i Porsgrunn og havnene i Brevik og Larvik fra 2020.

  «Yara Birkeland»
  Foto: Yara/Kongsberg-gruppen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no