NRK Meny
Isbjørn
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Klimatiltak i Norge

Oppsummert

Årlig havner 34.000 tonn søppel i havet rundt Norge. I tillegg kommer plast fra andre land som føres nordover med havstrømmer. Plast hoper seg opp i strandsonen langs kysten, hvor den blir utsatt for vær og vann som deler den opp til mikroplast.

 • Bygger batterifabrikk i Bergen

  Corvus Energy skal bygge batterifabrikk i bergensområdet, skriver Sysla. Bakgrunnen for etableringen er stor etterspørsel etter hybride energisystemer i offshore- og shippingsektoren. Selskapet har blant annet fått kontrakter på helektrisk ferge fra Fjord1, og til flere Havila-skip.

 • Fornybarfondet har fått navn

  Nysnø Klimainvesteringer blir det offisielle navnet til fornybarnfondet. – Nysnø er nytt og rent, noe vi ønsker oss mer av, skriver leder for fornybarfondet, Siri M. Kalvig, i en pressemelding. Fondet skal bidra til å redusere klimagassutslippene.

  Siri M. Kalvig
  Foto: Marianne Terjesen / NRK
 • 118 mill. for å være miljøhovedstad

  Statusen som europeisk miljøhovedstad 2019 koster Oslos skattebetalere 118 millioner kroner, noe de borgerlige partiene reagerer på. – Jeg syns det er en vanvittig pengebruk, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg.

 • Klimavennlige får billigere lån

  Finansnæringens nye veikart for bærekraft legges fram i dag. Finans Norge vil ha billigere lån til de som kjøper miljøvennlige og energieffektive hus, skriver NTB.

 • Kan bli grøne fyrtårn

  Statssekretæren i Klima- og miljødepartementet, Atle Hamar, meiner det vil bety mykje dersom mellomstore byar får vere med i den statlege ordninga for byvekstavtalar. Det ni største byane er med i ordningen som inneber at Staten bidrar til ei satsing på klima- og miljøtiltak. Ålesund og fire andre mellomstore byregionar jobbar for å bli med, og Hamar meiner dei har sjansen til å bli grøne fyrtårn. Strategisjef i Statens vegvesen, Kjetil Strand, mener dette vil gjere det lettare å byggje ut kollektivtilbodet i Ålesund.

  Atle Hamar
  Foto: Trond Vestre / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no