Oversvømt område i Kochi, Kerela
Foto: - / AFP

India

 • Minst tolv omkom i turistbåtulykke

  En båt med 63 personer om bord har kantret på en elv sørøst i India. Tolv er funnet døde. De fleste om bord var turister, 17 av passasjerene er reddet. 34 personer er savnet etter ulykken, og en omfattende redningsaksjon pågår.

 • 1,9 mill. kan miste statsborgerskap

  1,9 millioner kan miste det indiske statsborgerskapet sitt. Dette gjelder folk som ikke kan bevise at de ankom India før 24. mars 1971, dagen før Bangladesh erklærte seg uavhengig, skriver BBC. De det gjelder har 120 dager på å anke avgjørelsen.

 • Hundrevis sitter fast i Mumbai

  Hundrevis av personer sitter fast i den indiske byen Mumbai etter at store mengder nedbør de siste dagene har oversvømt veier og jernbanelinjer, skriver Reuters. Myndighetene har blitt nødt til å avlyse eller omdirigere flere langdistansetog.

 • Sju maoister drept i India

  Indiske spesialstyrker drepte sju antatte maoist-opprørere i et angrep på en leir i jungelen som varte i flere timer, skriver AFP. De venstreradikale opprørerne er del av en konflikt som har pågått siden 60-tallet og som har tatt livet av tusenvis.

 • Tigerbestanden i India i vekst

  Bestanden av ville tigre i India har økt med mer enn 30 prosent på bare fire år, viser en ny telling offentliggjort mandag. Forskerne har registrert totalt 2.967 tigre landet over. For fire år siden var tallet 2.226.

  Tiger
  Foto: Ajit Solanki / AP
Minst ti mennesker er døde og 150 skadet etter at et tog kjørte av sporet i den nordlige provinsen Uttar Pradesh i India.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no