AMISOM-soldater i Mogadishu i Somalia
Foto: ABDIFITAH HASHI NOR / Afp

Somalia

Oppsummert

Terrorgruppen al-Shabaab står bak selvmordsbomben som gikk av i havnebyen Kismayu fredag. Somalia har blitt rammet av mange selvmordsangrep, og islamistgruppen al-Shabaab har stått bak flere av dem.

 • Flom rammer en million

  Over én million mennesker er rammet av flom i Sør-Sudan og Somalia. Unormalt vær fører til ekstremregn i Øst-Afrika, hvor det for et par år siden var tørke. I Somalia er over 200.000 mennesker tvunget på flukt fra vannmassene, ifølge Redd Barna.

 • Ni skadd i bombekastarangrep

  Ni personar blei skadde då dei det blei skote med bombekastar i områda rundt flyplassen i Mogadishu i Somalia. Tilsette i Den afrikanske unionen og FN skal vere blant dei skadde. Det er førebels ikkje meldt om døde etter angrepet.

 • Ti drept etter angrep i Somalia

  Det amerikanske militæret sier ti av dem som angrep USAs base i Baledogle i Somalia mandag ble drept. Det var terrorgruppa al-Shabaab som sto bak en bilbombe, med påfølgende angrep. Ingen på den amerikanske basen ble drept, ifølge militæret.

  Somalia
  Foto: Abdirazak Hussein Farah / AFP
 • Angreip somalisk militærbase

  Islamistgruppa al-Shabaab gjekk til angrep mot ein militærbase sør i Somalia natt til søndag. Minst 18 menneske blei drepne, skriv NTB. Opprørsgruppa hevdar dei har drepe over 20 regjeringssoldatar i angrepet.

Mange sivile drept i selvmordsangrep og angrep på to restauranter i Somalias hovedstad Mogadishu,

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no