Venstres landsmøte 2019 er i gang.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Venstre

Oppsummert

Venstre holder sitt landsmøte på Hell i Trøndelag. Hovedtema på landsmøtet er prinsipprogram. Andre viktige temaer vil være lokalsamfunn for framtida, med uttalelser om både distriktspolitikk og by- og stedsutvikling.

 • Krisemøte i Unge Venstre

  Samme uke som Frp holdt krisemøte om bompenger, hadde Unge Venstre møte om regjeringsdeltakelsen. – Enten så må en regjering der Venstre er med, kutte i utslipp, eller så kan vi ikke sitte i regjering, sier leder Sondre Hansmark til Klassekampen.

 • Elvestuen vert miljøleiar i FN

  Venstres klima- og miljøministar Ola Elvestuen vart vald til leiar for FNs miljøforsamling, då dei møttes i Nairobi fredag. Elvestuen skal ha vervet i to år, fram til neste møte i forsamlinga.

  Ola Elvestuen snakker på en pressekonferanse i Nairobi i forindelse med FNs miljøforsamling.
  Foto: SIMON MAINA / AFP
 • Venstre med ny asylpolitikk

  Venstre vil gi klimaflyktninger flyktningstatus, gi asylsøkere bedre helsetilbud og gi barn i asylmottak rett til barnehageplass. Det er noen av en rekke oppmykende tiltak partiets landsmøte vedtok på Hell søndag formiddag.

 • Venstre går mot lakseskatt

  Oppdrett- og fiskerinæringen vant en første seier da Venstres landsmøte behandlet forslaget om en ny skatt på havbruksnæringen. Regjeringen skal utrede en såkalt lakseskatt, men Venstre sier de er kritisk til en slik løsning.

 • Venstre vil ha mer valgfag

  Venstres landsmøte vil ha valgfag fra femte klasse på barneskolen og gjøre valgfag til en større del av timeplanen. Partiet går også inn for å prøve ulike modeller for fleksibel skolestart.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no