Trine Skei Grande og Iselin Nybø
Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Venstre

Oppsummert

Venstre har landsmøte 17.-19. april 2020. Det er strid om ledelsen av regjeringspartiet. Trine Skei Grande har varslet at hun trekker seg som leder. Næringsminister Iselin Nybø skal lede forhandlingene om neste statsbudsjett fra partiets side.

 • Sponheim melder seg ut av Venstre

  Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim har meldt seg ut av partiet. Han mener det er feil at han som fylkesmann skal være medlem av et parti. 63-årige Sponheim forteller til Bergensavisen at han tok avgjørelsen ved årsskiftet.

 • Raja vurderer å droppe lederkamp

  Venstres Abid Raja har sagt ja til å stille til valg for fire nye år på Stortinget, men varsler samtidig at han ikke vil gå inn i en opprivende lederkamp. Ifølge VG var planen å fortelle om han stiller som lederkandidat under et intervju med avisa.

 • Venstrestyre imot aktiv dødshjelp

  Et stort flertall i Venstres landsstyre ønsker ikke at partiet skal si ja til aktiv dødshjelp. Saken skal avgjøres på landsmøtet i september. Næringsminister Iselin Nybø, som ledet arbeidet med nytt prinsipprogram, er tilfreds med utfallet.

 • Venstres landsstyre sa ja til EU

  Landsstyret til Venstre stemte lørdag kveld ja til at partiet skal jobbe for å få Norge inn i EU, melder VG. – Grenseløse utfordringer krever grenseløst samarbeid, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til avisen.

Norges klimamål for 2030

Rotevatn til NRK: – Venstre trenger en åpen diskusjon

Mandag fikk statsministeren beskjeden om at Trine Skei Grande trekker seg fra både statsrådsposten i regjeringen og partiledervervet i Venstre.

Erna Solberg: – Synes Trine hadde fortjent en mye bedre skjebne

Siste nytt og pressekonferanse om Trine Skei Grande sin avgang som partileder Venstre og statsråd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no