Trine Skei Grande holder tale under Venstres landsstyremøte
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Venstre

Oppsummert

Venstre (V) er et sosialliberalt politisk parti ledet av Trine Skei Grande. Venstre er landets eldste partiorganisasjon, stiftet den 28. januar 1884.

 • Venstre bør åpne for regjeringsmakt

  Venstres Abid Raja tar i et internt notat til orde for at partiet bør vurdere å gå inn i regjering. Statsministeren ønsker velkommen, men partileder Trine Skei Grande sier nei, det skriver Dagens Næringsliv.

 • Venstre vil vurdere aktiv dødshjelp

  Venstre vurderer å åpne for aktiv dødshjelp i sitt stortingsprogram, det melder Vårt Land. I ett utkast til nytt partiprogram går partiet inn for å utrede mulighetene for å tillate aktiv dødshjelp. Flere sentrale politikere godtok ikke formuleringen.

 • Medlemsflukt fra Venstre

  Siden 2012 har Venstre mistet hvert sjette partimedlem. Bare i løpet av fjoråret forsvant rundt ni prosent av medlemmene. Samarbeidet med Frp trekkes fram som en av årsakene, melder NTB.

 • Falske nyheiter om Venstre-leiar

  Motstandarar av flyavgifta forfalskar nyheiter på Facebook for å sverte Venstre-leder Trine Skei Grande, melder Aftenposten. Over 80.000 personar har likt og følgjer Facebook-gruppa «Nei til Trine Skei Grandes flyseteavgift». Ho kjenner seg hetsa.

Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Terje Breivik legger frem Venstres politiske regnskap.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no