Normal

Vil utsette sykehusavgjørelsen

Rådmanns- og ordførerkollegiet Orkidé på Nordmøre, vil at tomtevalget for det nye felles sykehuset blir utsatt til juni.

Leder for rådmanns- og ordførerkollegiet Orkidé på Nordmøre, Ingunn Golmen.

Leder for rådmanns- og ordførerkollegiet Orkidé på Nordmøre, Ingunn Golmen, mener den nye direktøren må få mulighet til å sette seg inn i saka og sette sitt preg på innstillingen.

Foto: Roar Halten / NRK

Rådmanns- og ordførerkollegiet Orkidé hadde mandag et møte med åtte kommuner til stede for å diskutere sykehussaken.

Ifølge leder Ingunn Golmen har de ikke tillit til avslutningen av prosessen og ønsker derfor at tomtevalget for det nye sykehuset blir utsatt et halvt år.

– I utgangspunktet har dette vært en veldig god prosess med mye åpenhet, men nå i innspurten er dette klusset til. Vi krever fullt innsyn i hva som har skjedd, sier Golmen.

Rindal og Sunndal kommune som ikke var til stede, stiller seg bak uttalelsen, mens Eide ønsker at tomtevalget blir avgjort nå.

Vi ha mer tid

Eidsvik og Hårstad

Tidligere direktør Astrid Eidsvik og nåværende konstituert direktør Dag Hårstad ved en tidligere anledning i juni 2010.

Foto: Helse Midt-Norge

Mandag ble det klart at den tidligere direktøren i Rusbehandling Midt-Norge, Dag Hårstad, tar over som konstituert direktør i Helse Møre og Romsdal etter Astrid Eidsvik. Hun sa opp sin stilling på dagen sist torsdag.

Ingunn Golmen mener derfor man må gi saka tid slik at prosessen kommer inn på et riktig spor.

– Den nye direktøren må få mulighet til å sette seg inn i saka og sette sitt preg på innstillingen, sier hun.

Rådmanns- og ordførerkollegiet Orkidé sender sin uttalelse til Helse Møre og Romsdal, Helse Midt-Norge og Helse- og omsorgsdepartementet.

– Merkelig saksgang

Møte i Orkide mandag

Rådmanns- og ordførerkollegiet Orkidé hadde mandag et møte med åtte kommuner til stede for å diskutere sykehussaken.

Foto: Roar Halten / NRK

Egentlig skulle Astrid Eidsvik levere sin anbefaling til sykehusplassering førstkommende onsdag 10. desember, men grunnet hennes avgang vil dette ikke skje.

Fredag sa styreleder Kinserdal at heller ikke administrasjonen vil levere noen innstilling førstkommende onsdag. Dermed tar styret sikte på å vedta sykehustomt uten innstilling.

Helse Midt-Norge skal etter planen vedta sykehustomten den påfølgende dagen 18. desember.

Golmen reagerer på at Helse Midt-Norge skal komme med en tilrådning før Helse Møre og Romsdal.

– Vi syns det er en veldig merkelig saksgang. Det vanlige er at det laveste organet legger fram en innstilling og vedtaket blir ført videre til det organet som er høyere. Vi mener det er en hersketeknikk for å få fram et ønsket vedtak fra Helse Midt-Norge sin side.

Frykter stopp

Orkidé ønsker at nå at Helse- og omsorgsdepartementet griper inn og at sykehussaken settes på vent.

– Frykter du ikke at en utsettelse fører til at det ikke blir et nytt sykehus?

– Det er en av de tingene vi uansett har fryktet fordi så mye støy i avslutningen gjør at vi kan risikere at ting stopper helt opp. Det er ikke det vi ønsker med vår uttalelse, men vi vil ha en solid gjennomgang og få saken på skinner igjen, sier hun.