Verdensarvpresten pakker sammen

En sørlending har i sommer bodd på campingplassen i Geiranger og jobbet som verdensarvprest. Nå pakker han ned presteboligen for å returnere til hverdagen.

Morgan Berg

FLYTTER: Prestekjolen brettes pent sammen og legges i bilen. Morgan Berg skal nå tilbake til hverdagen i Spjelkavik kirke i Ålesund.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Det er trist fordi sommeren har vært utrolig morsom og interessant, og så er det godt fordi dette kapittelet er over for i år og det er tilbake til hverdagen, sier Morgan Berg.

32-åringen fra Arendal jobber til vanlig i Spjelkavik kirke i Ålesund. I sommer har jobbens hans vært å holde gudstjenester og vigsler i Geiranger.

– Jeg liker å dra ut i naturen. Det er deilig å være her og ha mulighet til å ha alt rundt seg.

Har vært synlig i bygda

Westerås Gard, Morgan Berg

På Westerås Gard har Morgan Berg blitt kjent med både mennesker og dyr.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

For å gjøre kirken mer synlig ville biskopen ha en permanent prest i bygda på sommeren.

Flere av de lokale skryter over jobben som Berg har gjort og en av dem er Malin Westerås ved Westerås Gard.

– Det er veldig kjekt. Vi har en god kontakt. Vi har en prest i bygda som reiser rundt og det synes jeg er kult. Det er mange steder som ikke har det, sier Westerås.

Morgan Berg

Presteboligen på campingplassen i Geiranger pakkes ned. I hele sommer har Morgan Berg bodd sammen med turister og sesongarbeidere.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Det er koselig det. Han er veldig glad og positiv. Får til ting virker det som, forteller Birgit Vollen, som er sesongarbeider på Café Olé,

Selv er Berg ydmyk og føler at mange kunne fått til den samme jobben som han,

– Det er veldig fint å snakke med folk i alle situasjoner og det elsker jeg, men om jeg er her kun for at folk skal kjenne seg vel, da kunne jo hvem som helst egentlig ha gjort det, forteller han.

– Hensikten min er også det at de skal vite det at jeg er prest og på den måten forkynne Jesus.