Hopp til innhold
Storm i Rogaland
Foto: Carina Johansen / NTB

Været

Oppsummert

På grunn av uvær er det trafikkproblemer på flere fjelloverganger i Sør-Norge.

 • Forsikringsselskap: Få på vinterdekkene!

  Nå kommer den første snøen til fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal opp i høyden, om å få på vinterdekkene.

  Skal du kjøre bil på Strynefjellet, Sognefjellet, Dovrefjell eller i fjellområdene i Møre og Romsdal fredag eller lørdag er det bare å få på vinterdekkene med en gang.

  Det sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

  – Det første snøfallet pleier alltid å føre til ekstra mange ulykker og bilskader da de fleste er uforberedt på vinterføre, sier Brandeggen i en pressemelding.

  – Havner du i en trafikkulykke og ikke har skodd deg etter forholdene, kan du i tillegg til straff fra politiet risikere at forsikringsselskapet avkorter eller i verste fall ikke utbetaler noe erstatning til deg. Spinner du rundt på vinterføre på sommerdekk risikerer du i verste fall å skade personer også, sier Brandeggen.

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snøfall fredag ettermiddag og natt til lørdag, men det kan komme snø tidligere fredag også.

  (NTB)

 • Fire dager med sol på Vestlandet

  Etter et tog med lavtrykk denne sommeren, ventes det nå hele fire dager på rad med sol på Vestlandet. – Det skyldes en høytrykksrygg som beveger seg sørfra, sier vakthavende meteorolog Susana Reuder i Meteorologisk institutt.

  Det kan bli en del skyer og enkelte regnbyger først på dagen lørdag, men skyene letter utover dagen.

  Det ventes samtidig litt vind fra nord, som gjør at temperaturene ikke går så høyt. Den varmeste dagen blir på mandag. Da kan gradestokken bevege seg opp mot 21 grader.

  Det er fortsatt usikkert hvor lenge godværsdagene vil vare.

  TX7rHp3I3qo
  Foto: Marianne Løvland / NTB
 • Tropenatt på Åndalsnes

  Det ble registrert tropenatt på Åndalsnes i Rauma natt til torsdag, skriver meterologene. Dette var den tiende natten hvor temperaturen ikke ble lavere enn 20 grader i Norge i år.

 • Ny hetebølge på veg mot Europa

  Ei ny hetebølge er på veg mot sentrale og nordvestlege delar av Europa denne veka.

  Enkelte stader i Storbritannia, Tyskland og Frankrike kan få temperaturar opp mot 36 grader, skriv avisa Bloomberg.

  Yr melder temperaturar på 29 grader i Oslo på torsdag og fredag.

  Hetebølga kjem etter ein eksepsjonelt tørr sommar der Frankrike registrerte den tørraste juli-månaden nokosinne og Storbritannia den tørraste på 90 år.

  Tørka har allereie sette elva Rhinen med så låg vasstand at tankskip ikkje kan segle fullasta, ifølge Reuters.

  Den franske statsministeren Elisabeth Borne seier ifølge Euronews at landet står framfor den verste registrerte tørka i historia, etter at over 100 kommunar i landet manglar nok vatn.

  FILE PHOTO: Low water levels after recent dry weather continue to prevent cargo vessels from sailing fully loaded on the river Rhine in Germany
  Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters