Hopp til innhold
Peterskirken
Foto: NTB

Italia

 • Venezia tjente 28 mill på turistavgift

  Som del av et testprosjekt måtte dagsturister til den italienske byen Venezia betale for inngang. Det ga en inntekt på 2,4 millioner euro på 29 dager.

  Til sammen 485.062 turister på dagstur i Venezia mellom klokken 8.30 og 16 måtte betale 5 euro i skatt. Det gjaldt folk som reiste med buss, cruiseskip og noen turgrupper i helger og fridager mellom den 25. april og 14. juni.

  Det ga til sammen 2,4 millioner euro i inntekter til byen. Summen tilsvarer rundt 28 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Hetebølge-alarm i 17 byer i Italia

  Helsemyndighetene i Italia har utstedt farevarsel for 17 store byer.

  I farevarselet advares det om at selv friske mennesker kan oppleve fysiske problemer.

  Italias meteorologiske institutt spår at det kan bli opptil 38 grader i Roma og Firenze, mens gradestokken kan nå 36 og 37 i Bologna og Perugia.

  Det er også ventet høye temperaturer i de sørlige regionene Apulia og Basilicata, samt middelhavsøya Sicilia. Her er det spådd at det kan bli opptil 40 grader.

  Ifølge meteorologer kan hetebølgen vedvare til søndag. Etter det er det ventet kjøligere temperaturer, spesielt i nord (NTB).

 • Bøtelagt for å tulle med statsministerens høyde

  En italiensk journalist må betale nærmere 60.000 kroner i oppreisning til statsminister Giorgia Meloni etter å ha gjort narr av henne i sosiale medier.

  Journalisten Giulia Cortese har også fått en bot på 14.000 kroner etter å ha vitset om Melonis høyde i en post på Twitter i oktober 2021.

  Meloni, som ifølge italienske medier er rundt 1.60 høy, anmeldte Cortese for «bodyshaming» etter at de to kvinnene først hadde hatt en krass ordveksling i sosiale medier (NTB).

  Joe Biden, Giorgia Meloni og Jens Stoltenberg på Nato-toppmøte i Washington 10. juli.
  Foto: Yves Herman / Reuters/NTB
 • Seks tonn med syntetisk narkotika beslaglagt i Italia

  Italiensk politi har beslaglagt mer enn seks tonn med syntetisk narkotika fra Kina. Den totale verdien på varene skal være mer enn 630 millioner euro.

  En italiensk entreprenør fra Milano etterforskes, og to kinesiske statsborgere har blitt pågrepet i Nederland i forbindelse med saken, sier italienske myndigheter i en uttalelse mandag.

  Etterforskningen stammer tilbake til 2022 da italiensk politi stanset et parti på flyplassen Malpensa utenfor Milano. Analyser viste at stoffet som ble beslaglagt, var et kjemisk stoff som brukes i produksjonen av ecstasy.

  Kort tid senere ble et nytt parti oppdaget i Varese, en by som ligger en drøy time utenfor Milano. Dette partiet inneholdt stoffer som brukes i produksjon av amfetamin og metamfetamin, skriver NTB.

  Sendingene skulle til et lager i Milano før det skulle til videre til et lager i Nederland. Nederlandsk politi aksjonerte mot lageret, der de fant store mengder med kjemiske stoffer, ketamin og hasj, ifølge italiensk politi.

 • Capri rammet av vannmangel – turister nektes å gå i land

  Flere ferger på vei til den italienske øya Capri fra Napoli og Sorrento i Sør-Italia ble nødt til å snu.

  Selskapet som har ansvaret for vannforsyningen fra fastlandet, sa at det oppsto et teknisk problem torsdag. Det skal nå være løst, men forsyningen til Capri er likevel ikke tilbake til det normale.

  – Nødssituasjonen vil bli forverret av de tusenvis av turistene som kommer til Capri hver dag, sa ordfører Paolo Falco.

  I løpet av kvelden lørdag ble det bekreftet at vannforsyningen er i orden igjen.

  Capri i Napolibukten er berømt for sine hvite villaer, sin buktende kystlinje og sine eksklusive hoteller. Det er rundt 13.000 fastboende, men det kommer et stort antall dagsturister i sommermånedene.

  (NTB)

  Det er brudd i vanntilførselen til den italienske ferieøya Capri. Lørdag ble turister nektet å gå i land fordi vannforsyningene var i ferd med å tømmes.
  Foto: Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no