Italia

 • Abortmotstandere marsjerte i Verona

  Verdenskongressen av familier (WCF), en omstridt samling for motstandere av abort, feminisme og homoekteskap, avsluttet møtet i Verona med en marsj mot abort. Rundt 10.000 deltok ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

 • Viseborgermester korrupsjonssiktet

  Viseborgermesteren i Roma, Marcello De Vito, som tilhører regjeringspartiet Femstjernersbevegelsen, er pågrepet, mistenkt for korrupsjon. Ifølge siktelsen skal De Vito ha tatt imot bestikkelser fra entreprenører som ønsket byggetillatelser.

 • Salvini vil ha «europeisk vår»

  Italias innenriksminister Matteo Salvini mener populister bør starte en «europeisk vår» og ønsker å lage en allianse som «vil redde Europa». Salvini var i går i Polen for å møte Jaroslaw Kaczynski fra det høyreorienterte og EU-skeptiske partiet PiS.

 • Italia med nytt budsjettforslag

  Italia legger tirsdag fram nytt budsjettforslag som tar mer hensyn til EUs budsjettkrav. – Mitt mål er å unngå at Italia straffes på en måte som kan skade vårt land og som også kan skade Europa, sier statsminister Giuseppe Conte til avisen Avvenire.

 • Tornado skapte panikk i Italia

  En tornado skapte panikk og førte store ødeleggelser sør i Italia i tirsdag. Lokale medier melder at mange trær veltet og hus ble ødelagt da tornadoen rammet byen Taurisano i provinsen Lecce. Det er ikke meldt om noen personskader så langt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no