Italias statsminister Guiseppe Conte
Foto: Andreas Solaro / AFP

Italia

Oppsummert

Giuseppe Conte fortsetter som statsminister etter at hans parti M5S ble enige med sosialdemokratiske PD om å danne nye regjering. Conte gikk av som statsminister og oppløste regjeringen 20. august etter stridigheter med koalisjonspartiet Ligaen.

 • Boikottar Nutella

  Italias opposisjonsleiar Matteo Salvini vil slutte å ete sjokoladepålegget Nutella fordi hasselnøttene i pålegget er tyrkiske og ikkje italienske. Salvini seier han føretrekker å ete mat laga av italienske råvarer for å hjelpe italienske bønder.

 • 40.000 demonstrerte i Firenze

  I Firenze i Italia deltok 40.000 mennesker i en protestmarsj mot Matteo Salvini og hans ytre høyreparti Ligaen. Bak protestene står Sardinbevegelsen som ble ble grunnlagt i november av unge aktivister fra Bologna som en protest mot Salvini.

  Demonstrasjon i Firenze mot Salvini
  Foto: Marcello Coslovi / AP/NTB Scanpix
 • Italienske brannmenn omkom

  Tre italienske brannmenn mistet livet i en eksplosjon i en bygning de hadde rykket ut til. Politiet tror den var planlagt. Motivet bak eksplosjonen er ikke kjent, men ifølge politiet er det ikke mistanke om terror.

 • Italia kutter antall folkevalgte

  Italia kutter antall folkevalgte med en tredjedel. Forslaget fikk støtte fra et flertall av Italias 945 folkevalgte – som snart blir 600. Italia har det nest høyeste antallet folkevalgte i Europa etter Storbritannia.

  Italy Lawmakers Cut
  Foto: Alessandro Di Meo / AP
 • Matteo Renzi starter nytt parti

  Italias tidligere statsminister Matteo Renzi starter et nytt parti. Det nye partiet kan føre til problemer for landets nye samlingsregjering, som er et samarbeid mellom den Femstjernersbevegelsen og Det demokratiske partiet som Renzi nå forlater.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no