Italias statsminister Guiseppe Conte
Foto: Andreas Solaro / AFP

Italia

Oppsummert

Giuseppe Conte fortsetter som statsminister etter at hans parti M5S ble enige med sosialdemokratiske PD om å danne nye regjering. Conte gikk av som statsminister og oppløste regjeringen 20. august etter stridigheter med koalisjonspartiet Ligaen.

 • Matteo Renzi starter nytt parti

  Italias tidligere statsminister Matteo Renzi starter et nytt parti. Det nye partiet kan føre til problemer for landets nye samlingsregjering, som er et samarbeid mellom den Femstjernersbevegelsen og Det demokratiske partiet som Renzi nå forlater.

 • Contes overvant siste hinder

  Statsminister Giuseppe Contes regjering vant tillitsvoteringen i det italienske senatet. Dermed kan den nye koalisjonsregjeringen begynne sitt arbeid. I avstemningen i overhuset i nasjonalforsamlingen stemte 169 representanter for mens 133 stemte mot

 • Får grønt lys til å danne regjering

  Italias president Serigo Mattarelle har gitt statsminister Giuseppe Conte mandat til å få på plass en ny regjering. Det opplyser en talsmann for presidenten.

 • Semje om italiensk regjering

  Det er semje om ei ny italiensk regjering med Giuseppe Conte som statsminister. Det skjer etter at sosialdemokratiske PD godtek Conte som statsminister.

 • Trump håper Conte blir sittende

  USAs president Donald Trump sier Giuseppe Conte forhåpentligvis blir sittende som statsminister i Italia, der regjeringsforhandlingene fortsatt pågår. – Representerte Italia på mektig vis på G7, tvitrer Trump, som kaller Conte «svært talentfull».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no