Hopp til innhold

Tre arrestert for trusler gjennom Jodel

Tre menn i slutten av 20-årene ble i dag arrestert for alvorlige trusler mot en kvinnelig student ved Høgskulen i Volda.

Bombetrussel Jodel

Truslene har blitt sendt gjennom applikasjonen Jodel. ILLUSTRASJONSBILDE.

Foto: NRK

Guttorm Hagen

Lensmann Guttorm Hagen sier at de tok trusselen svært alvorlig.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Det var Kripos som tirsdag kveld fanget opp truslene på Jodel og sendte umiddelbart informasjonen videre til Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet sporet raskt opp hvor truslene var sendt fra og knyttet tre menn til meldingen.

– Sporene ledet oss til en boadresse i Volda og en patrulje fra lensmannskontoret gikk inn i natt og pågrep to menn, sier Guttorm Hagen, lensmann ved Volda og Ørsta lensmannskontor.

En tredje mann pågrepet i dag

To av de mistenkte ble raskt pågrepet, men det måtte en omfattende operasjon til for å finne den tredje mannen.

– Det viste seg at en tredje mann hadde vært i boligen når den aktuelle meldingen ble sendt. Han ble pågrepet i dag, sier Hagen.

Det ble søkt etter mannen ved flere adresser i Volda og Ørsta. Politiet gjennomførte også en omfattende operasjon for å sikre aktuelle bygg ved Høgskulen i Volda.

– Ettersom det var en alvorlig trussel valgte vi å plassere en patrulje ved høgskolen, samtidig som vi var i tett kontakt med høgskoleledelsen, sier Hagen.

Etterforsker videre

Jodel-meldingen inneholder svært alvorlige trusler mot en kvinnelig elev, men politiet har ikke hatt kunnskap om hennes identitet, noe som gjorde saken ekstra utfordrende.

Høgskulen i Volda

Arkivfoto: Politiet gjennomførte også en omfattende operasjon for å sikre aktuelle bygg ved Høgskulen i Volda.

Foto: Brede Røsjø / NRK

– Jeg kan ikke si noe om hvem som er pågrepet i saken. Det kreves det etterforskning til for å klargjøre. Det var en alvorlig trussel og jeg kan heller ikke gå ut med innholdet i den av hensyn til etterforskningen, sier Hagen.

Politiet har startet avhør av de tre mennene i slutten av 20-årene. Politiet vil ikke si noe om hvor i landet studentene er fra. Saken er nå under etterforskning og Hagen håper etterforskingen vil avsløre identiteten til den kvinnelige studenten.

Var det en bombetrussel?

– Jeg vil ikke kommentere hva trusselen gikk ut på, men det var en alvorlig trussel, sier Hagen.

Ifølge nernett.no skal det dreie seg om en drapstrussel.

Fornøgd med politiet

Johan Roppen

Rektor ved Høgskolen i Volda er fornøgd med innsatsen til politiet.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Johann Roppen, rektor ved Høgskulen i Volda, sier til NRK at de har hatt en tett dialog med politiet. Han er veldig fornøgd med deres handtering av saken.

– Det var selvsagt nifst når politiet patruljerte skolen tidligere i dag, men det er betryggende at politiet tar saken så alvorlig, sier han.

Roppen har selv sett meldingen og bekrefter at den har et truende innhold. Rektoren forteller videre at de vil følge saken tett for å få avklart hva det er som har skjedd,