Hopp til innhold

Siktet for tyveriraid på Nordmøre

To personer som er bosatt på Sunnmøre, er siktet i en rekke tyveri i Stangvik og Halsa. Politiet utelukker ikke flere siktelser.

Politi-illustrasjon

På to døgn ble det begått en rekke innbrudd og tyverier av både båter og biler, i Stangvik og Halsa. Saker fra Sør-Trøndelag kan ses i sammenheng med tyveriene på Nordmøre.

Foto: Lien / SCANPIX

I perioden 31.juli - 1.august ble det begått flere innbrudd og tyverier i regionen, der blant annet båter og biler ble tatt.

Det var avisa Driva som omtalte saken først.

To personer ble avhørt og er nå siktet i saken, men politiet forteller avisa at det har vært flere forhold som kan ses i sammenheng med dette, og at det kan komme flere siktelser.

Stjal båter og biler

En 25-fots båt med 250–hestekrefters motor, ble stjålet fra Fjærvikan hyttefelt, ytterst i Halsafjorden. En tilsvarende båt ble stjålet i Stangvik, men ble senere funnet igjen i Halsa.

I samme tidsrom ble også en oppblåsbar plastbåt stjålet på Hitra i Sør-Trøndelag. Denne ble funnet igjen på Halsanaustan, sammen med annet tyvegods.

Den ene personen som er siktet i saken har tilstått å ha stjålet denne båten.

Det var også anmeldt innbrudd i naust, hytter og personer som hadde blitt frastjålet biler.

– En biltilhenger med kapell ble også meldt stjålet i Stangvik, men dagen etterpå fant eieren igjen denne tilhengeren og klarte å få den tilbake. Vi vet hvem som kjørte bilen med denne hengeren, og vedkommende er avhørt. I tilhengeren var det dessuten en masse utstyr fra de andre tjuveriene, forteller Berg.

Utelukker ikke flere involverte

Lensmannen i Halsa kommune, Helge Berg, forteller at de har samarbeidet med både politiet på Sunnmøre, i Molde, Trondheim og Otta.

– Vi mener alt dette henger sammen og mener vi skal få oppklart dette slik at gjerningspersonene blir dømt, forteller Berg til avisen.

Politiet etterforsker også biltyveri i Otta og Trondheim og en forsvunnet lommebok fra en bil i Stangvik.

– Vi føler vi begynner å få god kontroll på saka. Alle bevisene vi har, samt delvis tilståelser kan føre til domfellelser i mange av de nevnte forholdene. På grunn av det store omfanget, at flere biler er stjålet og flyttet på og så videre, så har vi en sterk mistanke om at det er flere personer som er involvert her, sier Berg.