Ordføreren gikk bananas i ny bruktbutikk

Eva Vinje Aurdal stod for snorklippingen da den nye gjenbruksbutikken åpnet i Ålesund torsdag, og hun fant selv ting hun likte. – Det er et fantastisk bærekraftig konsept.

Misjonssambandet opna ny og større gjenbruksbutikk i Fremmerholen

Ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) fant en stol hun ikke ville gi slipp på.

Norsk Luthersk Misjonssamband åpnet den nye gjenbruksbutikken sin i Fremmerholen i Ålesund torsdag. Den gamle butikken på Lerstad var kjempepopulær, men ble for liten og manglet lagerplass.

Den nye som åpnet i dag er på 1000 kvadratmeter, og ordfører Eva Vinje Aurdal stod for snorklippinga.

– Dette gjør jeg med stor glede. Det er et fantastisk bærekraftig konsept, sa Aurdal og la til at hun selv er kunde og ofte innom butikken.

Dugnadsarbeid

Alle som jobber i butikken er der på dugnad og overskuddet går til NLM sitt bistands- og utviklingsarbeid verden over. I åtte år har butikken holdt til på Lerstad, men så ble den for liten.

Det var mange kunder innom torsdag ettermiddag for å se den nye, store bruktbutikken og Andreas Furnes var en av dem. Han fant en gitar til en billig penge.

– Det er et kjempekjøp! Kommoden min hjemme er også fra gjenbruksbutikken på Lerstad. Det er kjekt å kjøpe noe til en billig penge som går til et bra prosjekt.

Butikkleder for NLM Gjenbruk i Ålesund, Gabriel Ølstørn, var svært fornøyd med oppslutningen torsdag.

– Det går over all forstand. Det har vært masse folk her.

– Hva er det som lokker folk?

– Å hjelpe miljøet. Vi var litt redd for at gjenbruksbutikkene fremhever at det er lettere å kaste, men det ser ikke slik ut. Jeg håper vi er med på å fremme miljø og at ting blir brukt i lengre tid, sier Gabriel Ølstørn.

Det var mange kunder innom torsdag ettermiddag da gjenbruksbutikken åpnet og Andreas Furnes var en av dem. Han fant en gitar til en billig penge.

Det var mange kunder innom torsdag ettermiddag da butikken åpnet. Andreas Furnes fant en gitar til en billig penge. Video: Torild Øvrelid

Siste video/lyd

Gassanlegget på Nyhamna har dei siste ti åra tilført statskassa 325 milliardar kroner.
No blir anlegget bygd om til å bli eit gassknutepunkt.
Ved Hjørundfjordheimen på Sæbø i Ørsta har tatt i bruk ein ny sykkel. Dette set bebuarane stor pris på.
No har det blitt lettare å kome seg ut.
Vi tok turen til Molde-treninga for å sjekke om de er klare for seriestarten mot KBK førstkommende lørdag.