Obaidli-søstrene forlenger med Molde

Anniken Obaildi (22) satser videre til tross for kneskaden. – Jeg er veldig motivert. Sammen med søstrene har hun signert kontrakt med Molde HK.

Søstrene Obaidli forlenger med Molde HK Elite

Sherin, Anniken og Mona Obaidli er glade for nye avtaler med Molde.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Fredag ettermiddag ble det klart at Molde HK forlenger kontraktene til Anniken Obaidli, Sherin Obaidli og Mona Obaidli til 2020.

Dermed er det altså klart at Anniken Obaildi (22) satser videre til tross for store skadeproblemer. Hun hadde akkurat kjempet seg tilbake på håndballbanen etter et 14 måneders skademareritt da korsbåndet røk på nytt i en kamp mot Storhamar 8. oktober. Dermed ny operasjon, i samme kne som sist.

Bittert for håndballtalentet som var tilbake og ble belønnet med landslagsplass i sommer, samt bidro til at Molde fikk en god sesongstart i eliteserien. Nå sier hun til NRK at det har gått bra med operasjonen og at hun har et godt utgangspunkt, selv om hun må ta tiden til hjelp.

– Jeg er veldig motivert og har har fra første dag vært bestemt på at jeg skal tilbake, sier Anniken Obaidli.

Prosessen har pågått over flere måneder

Per Gjerde, styreleiar i Molde handball

– Det gir oss en trygghet på at vi har den lokale forankringen fremover i tid, sier Per Gjerde, styreleder i Molde håndballklubb.

Foto: Roar Strøm / NRK

I Molde er man stolte av at Anniken nå vil satse videre i klubben sammen med søstrene.

– Vi var ganske klare på at vi ønsket å tenke langsiktig sammen med Anniken. Så er det fantastisk at vi har tre søstre på samme lag, og glade for at alle har bestemt seg for å være i Molde til 2020, sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK.

Prosessen med å få på plass de nye avtalene har pågått over flere måneder.

– Dette er stammen i det vi har satset på og jobbet for de siste årene, og at de nå har signert frem til 2020 er helt i tråd med det som klubben har som strategiplan, sier styreleder Per Gjerde.

– Kan bidra til noe veldig stort

Strategien er å gjøre Molde til en stabil toppklubb med base i lokale talenter, og der er Obaidli-søstrene viktige brikker i satsingen, som også har fått solid pengestøtte fra Kjell Inge Røkke de kommende sesongene.

– Det gir oss en trygghet på at vi har den lokale forankringen fremover i tid, sier Gjerde, som er veldig glad for at de nye avtalene er på plass.

Mona, Anniken og Sherin Obaildi i Molde HK

Obaidli-søstrene ser for seg store ting i Molde, og ikke minst å bli kvitt krykkene til Anniken.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Anniken Obaildi sier det betyr mye at klubben vil satse langsiktig på henne til tross for skadene, og legger ikke skjul på at det er ekstra stas at hun får satse sammen med søstrene.

– Jeg tror dette kan bidra til noe veldig stort og veldig bra, sier Anniken Obaidli.

Søstrene Sherin og Mona er også svært glade for å ha langsiktige avtaler på plass. Nå lover de full støtte til Anniken på veien tilbake fra kneskaden, og gleder seg til at alle tre igjen kan være på banen samtidig neste sesong.

Laster innhold, vennligst vent..