NRK Meny
Normal

Røkke går inn med millioner til Molde-håndballen

Molde Håndballklubb får 15 millioner kroner av familieselskapet til Kjell Inge Røkke de tre neste årene.

Kjell Inge Røkke

HÅNDBALL: Kjell Inge Røkke satser på håndball og gir 15 millioner til Molde HK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det opplyser Molde Håndballklubb i en pressemelding.

Klubben opplyser at de ønsker å styrke sin posisjon og etablere seg som en solid og stabil toppklubb i eliteserien for damer.

Kjell Inge Røkke ønsker, gjennom sitt familieselskap The Resource Group TRG AS å være en bidragsyter til Molde Hk Elite i en oppbyggingsfase på 3 år.

– I denne perioden er det en målsetting at klubben skal oppnå den ønskede posisjon, samt en økonomi ved utløpet av perioden hvor egne inntekter fremover dekker alle forpliktelser uten ytterligere tilskudd fra TRG, sier styreleder i Molde HK, Per Gjerde.

Molde håndballklubb er nyopprykket i Eliteserien for kvinner, og pengene kommer godt med i arbeidet med å etablere seg som en stabil toppklubb.

Må gå i balanse

Det stilles krav om at håndballklubben regnskapsmessig skal gå i balanse hvert av de tre årene avtalen gjelder.

– Kjell Inge Røkke er opptatt av Fair play, etikk og moral. Derfor er det også et krav at Molde HK Elite skal ha et godt omdømme og opprettholde høy etisk og moralsk standard, herunder også forsvarlig økonomistyring.

– Molde HK Elite skal ha Fair Play i fokus og sørge for at spillere og trenere på alle nivå retter seg etter dette både på og utenfor banen. Alle i klubben skal framstå som positive rollemodeller, sier Gjerde videre.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal