NRK Meny
Normal

Røkke går inn med millioner til Molde-håndballen

Molde Håndballklubb får 15 millioner kroner av familieselskapet til Kjell Inge Røkke de tre neste årene.

Kjell Inge Røkke

HÅNDBALL: Kjell Inge Røkke satser på håndball og gir 15 millioner til Molde HK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det opplyser Molde Håndballklubb i en pressemelding.

Klubben opplyser at de ønsker å styrke sin posisjon og etablere seg som en solid og stabil toppklubb i eliteserien for damer.

Kjell Inge Røkke ønsker, gjennom sitt familieselskap The Resource Group TRG AS å være en bidragsyter til Molde Hk Elite i en oppbyggingsfase på 3 år.

– I denne perioden er det en målsetting at klubben skal oppnå den ønskede posisjon, samt en økonomi ved utløpet av perioden hvor egne inntekter fremover dekker alle forpliktelser uten ytterligere tilskudd fra TRG, sier styreleder i Molde HK, Per Gjerde.

Molde håndballklubb er nyopprykket i Eliteserien for kvinner, og pengene kommer godt med i arbeidet med å etablere seg som en stabil toppklubb.

Må gå i balanse

Det stilles krav om at håndballklubben regnskapsmessig skal gå i balanse hvert av de tre årene avtalen gjelder.

– Kjell Inge Røkke er opptatt av Fair play, etikk og moral. Derfor er det også et krav at Molde HK Elite skal ha et godt omdømme og opprettholde høy etisk og moralsk standard, herunder også forsvarlig økonomistyring.

– Molde HK Elite skal ha Fair Play i fokus og sørge for at spillere og trenere på alle nivå retter seg etter dette både på og utenfor banen. Alle i klubben skal framstå som positive rollemodeller, sier Gjerde videre.

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag