NRK Meny
Normal

Røkke går inn med millioner til Molde-håndballen

Molde Håndballklubb får 15 millioner kroner av familieselskapet til Kjell Inge Røkke de tre neste årene.

Kjell Inge Røkke

HÅNDBALL: Kjell Inge Røkke satser på håndball og gir 15 millioner til Molde HK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det opplyser Molde Håndballklubb i en pressemelding.

Klubben opplyser at de ønsker å styrke sin posisjon og etablere seg som en solid og stabil toppklubb i eliteserien for damer.

Kjell Inge Røkke ønsker, gjennom sitt familieselskap The Resource Group TRG AS å være en bidragsyter til Molde Hk Elite i en oppbyggingsfase på 3 år.

– I denne perioden er det en målsetting at klubben skal oppnå den ønskede posisjon, samt en økonomi ved utløpet av perioden hvor egne inntekter fremover dekker alle forpliktelser uten ytterligere tilskudd fra TRG, sier styreleder i Molde HK, Per Gjerde.

Molde håndballklubb er nyopprykket i Eliteserien for kvinner, og pengene kommer godt med i arbeidet med å etablere seg som en stabil toppklubb.

Må gå i balanse

Det stilles krav om at håndballklubben regnskapsmessig skal gå i balanse hvert av de tre årene avtalen gjelder.

– Kjell Inge Røkke er opptatt av Fair play, etikk og moral. Derfor er det også et krav at Molde HK Elite skal ha et godt omdømme og opprettholde høy etisk og moralsk standard, herunder også forsvarlig økonomistyring.

– Molde HK Elite skal ha Fair Play i fokus og sørge for at spillere og trenere på alle nivå retter seg etter dette både på og utenfor banen. Alle i klubben skal framstå som positive rollemodeller, sier Gjerde videre.

Siste nytt

 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial