Normal

Nytt skademareritt for kjempetalent: – Folk gråt

Håndballtalentet Anikken Obaidli (22) hadde akkurat kjempet seg tilbake etter et 14 måneders langt skademareritt. Nå har korsbåndet røket igjen.

Her går det galt for håndballtalentet.

UHELDIG: Molde-stjernen Anikken Obaidli røk korsbåndet for andre gang på halvannet år under kampen mot Storhamar på søndag. Bilder med tillatelse fra håndballtv.com.

Obaidli er lenge blitt omtalt som et av Norges største håndballtalent, og ble tatt opp på landslaget allerede som 18-åring. Men siden den gang har kneskader preget karrieren til Molde-spilleren.

Anniken Obaidli

STJERNE: Anikken Obaidli.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

I fjor vår ble hun båret av banen med det som viste seg å være en korsbåndskade. 22-åringen har kjempet seg tilbake til årets sesong etter hele 14 måneders opptrening, ble belønnet med landslagsplass i sommer, og har imponert for klubben sin i seriestarten.

Men i søndagens kamp mot Storhamar skjedde det igjen. Obaidli måtte fraktes ut av banen på båre.

Karrieretruende

Onsdag fikk hun svaret fra MR-undersøkelsen. På ny er det en korsbåndskade, i samme kne, og hun må nå opereres igjen.

– Jeg er fast bestemt på å komme tilbake på håndballbanen så snart jeg blir klarert for spill, sier Obaidli i en pressemelding fra Molde HK.

Hun ønsker ikke å uttale seg ytterligere om skaden nå, og sier til NRK at hun bruker dagen sammen med familien etter å ha fått den tunge beskjeden.

– Det er bare tragisk når en så ung og lovende spillere får en slik skade. Hun eer et eksremt talent og var aktuell for en plass i VM-troppen, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Nå venter i stedet enda et år med opptrening. Veien tilbake blir lang.

– Dette kan være karrieretruende for henne, men det er mulig å komme tilbake. Silje Waade har klart det, og Anikken kan fortsatt bli en ressurs for Norge i fremtiden, tror Oustorp.

Brast i gråt

Sherin og Mona Obaidli spiller også for Molde. De styrtet til da søsteren ble liggende og hyle av smerte på banen.

– Dette er først og fremst trist for Anniken som ikke får brukt sitt store talent enda en sesong, men klubben blir også rammet siden hun har en sentral posisjon i laget, sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør i pressemeldingen.

På tribunen satt også foreldrene og var vitne til skaden.

– Jeg vet ikke hva som skjer med Anniken. Dette er forferdelig for henne. Spillerne gråt. Det satt folk og gråt over alt i hallen, sa lagets trener Magnus Johansson til Romsdals Budstikke.

Sherin, Mona og Anniken Obaidli

SØSTRE: Sherin, Mona og Anikken Obaidli spiller alle tre for Molde HK.

Foto: Roar Strøm / NRK

Siste nytt

 • Mener Tyrkia fortjener fotball-EM

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forventer at UEFA gir landets søknad en rettferdig sjanse i dragkampen med Tyskland om å få arrangere fotball-EM i 2024. Torsdag blir det klart hvem av dem som blir tildelt mesterskapet.

  Erdogan
  Foto: Kayhan Ozer / AFP
 • «Tutta» usikker på videre satsing

  Suzann Pettersen vet ikke om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren. Den nybakte moren sier til VG at hun ikke har slått en golfball siden februar.

  – For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis, sier hun.

  Tutta
  Foto: Thomas J. Russo / Reuters
 • Sveits avviste Chelsea-eier

  Den russiske oligarken og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj har fått avvist sin søknad om oppholdstillatelse i Sveits, fordi han anses som en sikkerhetstrussel. Politiet anbefaler i en rapport ikke å gi russeren oppholdstillatelse på grunn av «mistanke om hvitvasking av penger og mulige forbindelser til kriminelle organisasjoner».

  Roman Abramovitsj
  Foto: CARL COURT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: kvartfinale Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Cupen: kvartfinale Rosenborg - Vålerenga