NRK Meny
Normal

Molde-politiker lei seg på Nordmøres vegne

Man skulle ikke tro at varaordføreren i Molde ble trist da hun fikk beskjeden om at Opdøl kan bli sykehus-vinneren.

Frøydis Austigard

Varaordfører i Molde, Frøydis Austigard, er sterkt berørt etter at det kom frem at Helse Midt-Norge anbefaler å legge sykehuset i Molde.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

Det nye fellessykehuset i Møre og Romsdal har vekket sterke følelser i befolkningen. Varaordføreren i Molde, venstrepolitiker Frøydis Austigard, syns det var sterkt og rørende da den konstituerte direktøren i Helse Midt-Norge, Danien Haga, la frem sin innstilling om lokalisering av sykehuset.

– Vi har fått det som vi vil, men vi vet hvor mye det betyr for Kristiansund og Nordmøre. Derfor går det ikke an å være så glad, sier Austigard.

Hun mener at det ikke finnes noen grunn til å heise flagget fordi Hagas innstilling om å plassere sykehuset på Opdøl i Molde har så mange baksider for andre.

Alternativa til tomteplassering var i utgangspunktet Opdøl i Molde, Astad i Gjemnes, eller Storbakken på Frei i Kristiansund.

Daniel Haga - Helse Midt-Norge

Konstituert direktør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga, kom i dag med sin innstilling om sykehusplassering. Han anbefalte Opdøl i Molde.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Onsdag ble Astad strøket som alternativ, og det kan se ut som om Opdøl blir vinneren.

– Vond prosess

Men Austigard innrømmer at hun er fornøyd, og er sikker i sin sak om at Norges mest moderne sykehus kommer til å bli bygd på Opdøl.

– Det har vært en vond og vanskelig prosess, men nå skal vi jobbe for at sårene skal leges. Det gir vi ikke opp. Det er det beste for alle om vi samarbeider og blir gode venner.

– Men det er en klar vinner og en taper her?

– Ja, det er egentlig det såreste, sier en tydelig berørt varaordfører.