NRK Meny
Maria Parr
Foto: Siri Juell Rasmussen

Maria Parr

Oppsummert

Maria Parr er ein forfattar frå Vanylven kommune. Ho står bak barneboksuksessane "Vaffelhjarte" og "Tonje Glimmerdal".

 • «Norsk» svensk julekalender

  Årets julekalender på svensk radio blir en dramatisering av den norske barneboka om Tonje Glimmerdal. Boken ble utgitt i regi av Samlaget i 2009 og er illustrert av Åshild Irgens. Den vant en haug med priser her hjemme: Brageprisen, Nynorsk barnelitteraturpris, Teskjekjerringprisen og Kritikerprisen, og avisen Die Zeit kåret den til beste barnebok i Tyskland (2010). Boken handler om 10-åringen Tonje som lever et fritt liv med mye fart og lek i ei lita bygd. Hun er bestevenn med den 74 år gamle naboen Gunnvald, som bærer på en trist historie (NTB).

  Maria Parr
  Foto: Stian Lysberg Solum
 • Ny pris til Maria Parr

  Maria Parr fra Vanylven får Nynorsk Barnelitteraturpris 2017 fra Noregs Mållag. Hun får prisen for boka "Keeperen og havet" gitt ut på Samlaget. Prisen er på 30 000 kroner og har blitt delt ut siden 1968.

  Maria Parr
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Nominert til Bokhandlerprisen

  Maria Parr, «Keeperen og havet» og Trude Teige, «Pasienten» er nominert til Bokhandlerprisen 2017. Tilsette i bokhandlane har stemt fram ti bøker. I alt blei det stemt på over 100 titlar. Prisen blir delt ut på Litteraturhuset i Oslo 23. november.

  Teige og Parr
  Foto: Stian Lysberg Solum / Agnete Brun / NTB scanpix / Det Norske Samlaget
 • Suksess før utgivelse

  Forfatteren Maria Parr opplever stor suksess i utlandet. To måneder før hennes nyeste bok blir lansert i Norge, er den solgt til 8 forskjellige land. "Keeperen og havet" blir lansert 16. august og er en oppfølger til boka "Vaffelhjarte". Parr har også skrevet boka "Tonje Glimmerdal". Begge bøkene er blitt stående som klassikere i norsk barnelitteratur.