NRK Meny
Maria Parr
Foto: Siri Juell Rasmussen

Maria Parr

Oppsummert

Maria Parr er ein forfattar frå Vanylven kommune. Ho står bak barneboksuksessane "Vaffelhjarte" og "Tonje Glimmerdal".

 • Nominert til Bokhandlerprisen

  Maria Parr, «Keeperen og havet» og Trude Teige, «Pasienten» er nominert til Bokhandlerprisen 2017. Tilsette i bokhandlane har stemt fram ti bøker. I alt blei det stemt på over 100 titlar. Prisen blir delt ut på Litteraturhuset i Oslo 23. november.

  Teige og Parr
  Foto: Stian Lysberg Solum / Agnete Brun / NTB scanpix / Det Norske Samlaget
 • Suksess før utgivelse

  Forfatteren Maria Parr opplever stor suksess i utlandet. To måneder før hennes nyeste bok blir lansert i Norge, er den solgt til 8 forskjellige land. "Keeperen og havet" blir lansert 16. august og er en oppfølger til boka "Vaffelhjarte". Parr har også skrevet boka "Tonje Glimmerdal". Begge bøkene er blitt stående som klassikere i norsk barnelitteratur.

 • Pris til Maria Parr

  Forfattar Maria Parr frå Vanylven er tildelt Tora Mostrastrong-prisen 2016. Prisen er kalla opp etter den sterke vikingkvinna Mostrastrong som var mor til Håkon den gode. Det skriv Vikebladet Vestposten.

  Prisen blei første gongen delt ut i 2009. Kronprinsesse Mette Marit, Hanne Sophie Greve og Astrid Nøklebye Heiberg er blant dei som har fått prisen tidlegare.

 • Ros til Maria Parr i USA

  Maria Parr fra Vanylven sin barnebok Vaffelhjarte (Adventures with Waffles) har fått svært positive meldinger i USA, skriver Samlaget. Det litterære tidsskriftet Kirkus skriv at romanen er «Fylt med både lystige påfunn og gripende øyeblikk». Nylig ble det bestemt at Vaffelhjarte også skal utgis i Latvia, som er det 26. landet boka kommer ut.

  Maria Parr
  Foto: Siri Juell Rasmussen