Klinge på Tinget vil ha fire nye år

Jenny Klinge (Sp) ønsker fire nye år på Stortinget og har sagt ja til å la seg renominere.

Jenny Klinge

Jenny Klinge (Sp) har sagt ja til renominasjon før neste års stortingsvalg.

Foto: Terje Reite / NRK

Fra før av er det kjent at Arbeiderpartiets to representanter på Mørebenken, Else May Botten og Fredric Holen Bjørdal har sagt ja til renominasjon mens Rigmor Andersen Eide (KrF) ikke ønsker gjenvalg.

Motivert

Jenny Klinge har to og en halv periode bak seg som stortingsrepresentant for Senterpartiet i Møre og Romsdal, og sier hun er motivert for å fortsette.

– Ved neste stortingsvalg har jeg faktisk sittet på Stortinget i nesten 10 år så mange vil vel kanskje mene at en bør finne seg noe annet å gjøre da. Men jeg velger å se på 10 års erfaring som en kjempemulighet for å klunne gjøre en god jobb i fire nye år. Jeg kjenner at jeg er motivert og har derfor sagt ja til å stille med til disposisjon dersom partiet vil ha meg, sier Jenny Klinge.

– Så du var ikke i tvil?

– Nei, jeg har i grunnen ikke vært det. Jeg synes det var vanskeligere for fire år siden.

Pendling

I likhet med de aller fleste stortingspolitikerne lever Klinge et liv som pendler. For mange er det en slitsom tilværelse. Klinge som bor i Surnadal, har en lang og kronglete veg til Stortinget. Får hun fornyet tillit må hun være forberedt på fire år til som pendler.

– Det er ingen tvil om at det er tøft, og jeg er jo en av de som har lengst reiseveg så det er krevende. Jeg har en sønn hjemme også og jeg har selvsagt konferert med ham, men han har sagt: stå på, sier Klinge.

Kampen om mandatene

Siden 2001 har Senterpartiet måtte kjempe for å beholde plassen på Mørebenken. I de siste stortingsvalgene har partiet klart det med grei margin, men kampen om velgerne er tøff. Om halvannet år er det eksamen igjen. Skal Senterpartiet holde mandatet i Møre og Romsdal må partiet ha rundt 7,5 prosent av velgerne.

Jenny Klinge som har vært en relativt markant politiker, har neppe noen konkurrenter når partiet skal velge førstekandidat.

Ønsker å komme i posisjon igjen

Men de siste fire årene har Senterpartiet tilbrakt en tilværelse som opposisjonsparti med lite innflytelse. Det er helt annen situasjon enn da Jenny Klinge kom inn på Stortinget som del av et regjeringsparti

– Det har selvfølgelig vært tyngre på mange måter fordi Senterpartiet er sterkt i mot den politikken regjeringen fører på mange områder. Samtidig så er det motiverende å være med og gjøre så godt en kan i en slik situasjon. Det store målet for Senterpartiet i 2017 er helt klart å komme i posisjon igjen, sier Jenny Klinge.