NRK Meny
Normal

Jublende glad!

Torsdag var det stor jubel på barneavdelinga i Ålesund.

Video nsps_upload_2009_3_12_19_56_48_477.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Lille Isabel

Lille Isabel på sju måneder.

Foto: Heidi Klokk Fjørtoft / NRK

Styret i Helse Midt-Noreg vedtok i dag at bygginga av ny barneavdeling ved Ålesund sjukehus kan starte i år. Administrasjonen ville utsette byggestarten til 2010, men dette avviste styret. Det var de fornøyd med på barneavdelinga.

Lille Isabel

Hjertebarnet Isabel fra Molde som er sju måneder gammel var så blid som bildene viser. Man skulle nesten tro at hun forstod hva vi snakket om,nemlig at det blir byggestart på ny barneavdeling ved sjukehuset i Åleund dette året, kanskje allerede i august.

Barneavdelinga i Ålesund

Jubel på barneavdeligna.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

- Du ser jo for eksempel at på dusjene trengs det litt fornyelse, sier mor til Isabel, Edith Krohn Marleau.

Les også:

No blir det ny barneavdeling!

Vil ikkje utsetje barneavdelinga

Direktøren stakk innom og fortalte hva styret i Helse Midt-Norge bestemte i dag. Nyheten ble tatt svært godt imot. Nå er det bare å sette i gang.

- Vi lyser det ut på anbud umiddelbart, sa administrerende direktør i Helse Sunnmøre, Astrid Eidsvik.

Nytt miljø

Ove Økland

Ove Økland

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Gratulasjoner kom på sms til avdelingslederen. I årevis har han jobbet for å få politikerne og helsebyråkrater til å forstå at barneavdelinga er utgått på dato. Nå ser han for seg hvordan det skal bli i den nye barneavdelinga.

- Der vil vi klare de tingene vi ikke klarer her. Vi vil gi gode muligheter til foreldre og barn i et nytt miljø, sier Ove Økland som er avdelingsleder ved Ålesund sjukehus.

Olianna Boska som er førskolelærer ved Ålesund sjukehus

Olianna Boska

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Fra hele fylket og fra Nordfjord kommer det barn med behov for hjelp av spesialister. Når ei ny avdeling står ferdig i 2010 blir det til stor fordel for slike små som Isabel.

- Når det kommer nye avdeling skal hjertebarn slippe å bli isolert, sier en smilende Olianna Boska som er førskolelærer ved Ålesund sjukehus.