Hopp til innhold

– Et historisk vedtak

Styret for Helse Midt-Norge har godkjent fremlagte forprosjekt for nytt Sykehus i Nordmøre og Romsdal. Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme, understreker at dette er en historisk dag og at dette betyr at riving og bygging nå kan starte.

Styremøte Helse Midt-Norge 07.12.1917

Styret i Helse Midt-Norge gjorde i dag et vedtak som sykehusdirektøren i Møre og Romsdal kaller historisk.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Jeg er glad og stolt over at Helse Midt-Norge har lyttet til den tilrådingen vi har gjort, og at vi har fått positive tilbakemeldinger på arbeidet vårt. For oss er dette en historisk dag, sier Remme.

Espen Remme ved sykehuset i Molde

Adm.dir. i Helse Møre og Romsdal, Espen Remme.

Foto: Ann-Eli Nøsen / NRK

Remme er fornøyd med de positive tilbakemeldingene. Han understreker at det er mange som har stått på for å få til en løsning og har jobbet over lang tid med. Ansatte, brukerorganisasjoner, prosjektorganisasjon og kommuner har vært med på dette arbeidet.

– En merkedag

– Det er en merkedag for Helse Møre og Romsdal. Nå kan vi gå i gang med det fysiske arbeidet. Vi kan begynne og rive og bygge. Vi kan fortsette arbeidet i forhold til Kristiansund og skape et godt sjukehustilbud for Nordmøre og Romsdal.

En god løsning for hele fylket.

Espen Remme

Remme er også opptatt av å undersøke at dette er en god løsning for hele fylket. Han vil også få med seg Ålesund og Volda i det videre arbeidet.

Vil ha med hele organisasjonen

– Det viktigste for å lykkes i pasientarbeidet framover er å ha med seg hele organisasjonen. Det er fagfolkene som leverer tjenestene. Det er viktig å bygge laget i hele Møre og Romsdal og å få alle til å dra i en retning, sier Remme.

Remme mener det mest avgjørende for om prosjektet kommer til å lykkes ikke er hvor mye sykehuset kommer til å koste. Han sier at det viktigste blir å få med folk fra de ulike fagmiljøene.

Satser i Kristiansund

– Nå intensiverer vi arbeidet i Kristiansund. Det gjelder både organisasjonsutviklingen og arbeidet med senteret i Kristiansund med helseinnovasjon og samarbeid med kommunene.

– Hvilken betydning har det for det videre arbeidet at prosjektet nå kan bli 475 millioner kroner dyrere på grunn av en renteøkning i statsbudsjettet?

– Dette er føringer fra Finansdepartementet og er tatt inn i bærekraftsanalysen som vi må forholde oss til. Dette er en del av det som alle store prosjekt går gjennom. Det er nødvendig å tilpasse seg underveis og det skal vi klarer, sier Remme.