NRK Meny
Normal

Barn på sjukehus etter svineinfluensavaksine

To barn er innlagt på sjukehus etter alvorlige bivirkninger på grunn av vaksinesprøyte mot svineinfluensa.

Ålesund sjukehus

De to barna har vært innlagt her ved sykehuset i Ålesund.

Foto: NRK

Begge barna er innlagt ved sykehuset i Ålesund. I hele landet er det rapportert om sju barn med alvorlige bivirkninger.

Reaksjon på vaksine

En tre år gammel gutt som fikk influensasprøyte i går ble dårlig og fikk en reaksjon like etter på. Han ble innlagt til observasjon på sykehuset i Ålesund. Et annet barn ble utskrevet for noen få dager siden etter å ha hatt bivirkninger. Begge to er nå utenfor fare.

Les også:

Stoppet vaksinering

Flere kan få vaksine

Sjeldne tilfeller

Seksjonsoverlege ved barnemedisinsk sengepost, Anders Moen, sier dette er sjeldne tilfeller.

- Det er heldigvis sjelden. Vi har til nå fått innlagt to barn som har trengt observasjon etter å fått en reaksjon på vaksinen. Dette er et relativt lite tall sett i forhold til hvor mange som har fått vaksinen, sier Moen.

Risikogruppe må vente

Ber vaksineinteresserte dra hjem

Skepsisen avtar

Alvorlig

Seksjonsoverlege Anders Moen sier at bivirkningene barna hadde var alvorlige. Han begrunner det med at barna trengte observasjon.

- Det er alvorlig når de trenger observasjon. Men det har ikke vært noen komplikasjoner. Det er jo spesielt med en vaksine som har kommet på veldig kort varsel. Men forhåndsvarslene tyder på at den er trygg til å kunne gis. Og erfaringene så langt viser at den har en bivirkningsprofil på linje med andre vaksiner. Det er større fare ved å la være å vaksinen enn å ta den, sier Moen.