NRK Meny
Normal

Ber vaksineinteresserte dra hjem

For mange har møtt opp på Color Line stadion i Ålesund for å få vaksine mot svineinfluensa. Ålesund kommune ber folk i køen om å dra hjem, og advarer nye mot å møte opp i dag.

Vaksinekø
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Noen heldige har sluppet helt fram til selve vaksineringsstasjonen.

Det er nå over 500 personer på ColorLine stadion. Det er parkeringskaos ute og lange køer inne i bygningen.

Kø på innfartsvegen

Politiet i Ålesund opplyser at det en periode var kø helt ut på innfartsvegen i Ålesund. Denne køen har nå løst seg opp. Inne på området rådet imidlertid kaoset utover formiddagen.

Slik rapporterte vår reporter Svein Smørdal da han ankom området ved Sunnmørshallen og Color Line stadion like før klokka 12:

- Jeg parkerte et stykke unna og gikk til fots. Her er et hav av biler. Jeg forstår ikke at folk tør komme hit med bil akkurat nå. På døren står det skilt om at det er tomt for vaksine. Men oppe i trappene og gangene er det stuende fullt. Noen sitter på gulvet, andre har funnet noe å sitte på. Her er folk i rullestoler, og jeg er ikke sikker på at informasjonen fungerer som den skal, sier Svein Smørdal.

Bilkaos utenfor stadion

- Det er stuende fullt av biler her, rapporterer Svein Smørdal (Mobilfoto)

Foto: Svein Smørdal / NRK

Brannalarmen gikk

Like etter at vaksinasjonsstasjonen på Color Line stadion åpnet dørene gikk brannalarmen, og utløste det reneste kaos.

Folk står i trapper og ganger, og biltrafikken står stille.

- Vi anmoder befolkningen i Ålesund om å vente til i morgen med å komme for å få vaksine, sier informasjonsleder i Ålesund, Eli Anne Tvergrov. I morgen er det nye tusen vaksinasjonsdoser avsatt. Det er det vi kan si nå, sier Tvergrov.

Video nsps_upload_2009_10_28_11_1_56_4905.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sjå video frå då brannalarmen gjekk under vaksineringa. Reporter: Frode Berg

Alt om svineinfluensa

Stengte dørene

Dørene til vaksinasjonen stengte nå i formiddag. Og det var omsynet til brannsikkerheten som gjorde at kommunen valgte å stenge.

- Vi har stengt av brannsikerhetsmessige årsaker. Men vi tar unna køene som står i trappene. Vi har ikke sluttet å vaksinere. Men vi slipper ikke inn mer folk på stadion. Vi må også sile og sortere de som venter på vaksine. Det vil si ata vi må slippe fram de som ikke klarer å stå å vente i trappene, sier Tvergrov.

Fortsatt biler på veg inn

Mens NRK Møre og Romsdal intervjuer Eli Anne Tvergrov klokka 11.00 ser hun køen av biler som er på veg til Color Line stadion.

- Det er flere biler på veg hit. Men vi anmoder dem om å vente. Det er ikke kaos her inne som selve vaksineringen foregår. Men vi liker veldig dårlig at folk blir stående ned i trappene, på grunn av brannsikkerheten. Vi må rett og slett holde kontroll innomhus. Uansett er det slik nå at det er så mye folk her at det vil ta lang tid å vaksinere alle som allerede har sluppet inn de ytterste dørene.

Redd køsniking for svinevaksine

Skulle vaksinere 200 personer i timen...

Vaksine i heimen

Fryktet kaos

Da planene om massevaksinasjon på Color Line stadion ble kjendt, var det flere som uttrykte skepsis. Tidligere denne uka kunne en KOLS-syk kvinne fortelle at hun fryktet at massevaksinasjon skulle skape mer lidelse. Hun ville gjerne at vaksinasjonen skulle utføres hos fastlegen, noe det også ble åpnet for.

Vaksinekø ser trening

Disse har kommet seg innenfor portene, og slår i hel tida med å følge dagens Aafk-trening.

Foto: Svein Smørdal / NRK

Pressemelding kl. 11.30

Nå klokka 11.30 sendte Ålesund kommune ut denne pressemeldingen:

Det er nå tomt for vaksiner som var satt av til onsdag 28. oktober. Ny vaksinering i morgen torsdag 29. oktober. Nå når klokken er 11.30 anslår vi at det alt er over 700 personer inne på Color Line Stadion, og vi har satt vaksiner helt fra kl 08.30.
Innbyggere i Ålesund kommune som er i risikogruppene må dermed vente til i morgen med å møte. Da starter vaksineringen igjen ut fra den mengden vi har fått tildelt for denne uken fra helsemyndighetene.