Henlegger Pingvin-saken

Politiet i Ålesund har henlagt saken mot russen som plaget pingvinene i Atlanterhavsparken, det skriver TV2.

Atlanterhavsparken - to døde pingviner funnet døde

I mai ble tre pingvinkyllinger og ett egg ble meldt savnet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Fire personer født i 1996 ble siktet for brudd på dyrevelferdsloven § 14.

Foto: Remi Sagen / NRK

Allerede i starten av juli sa politiet at de hadde sendt inn en anbefaling til statsadvokaten om å henlegge siktelsen mot de involverte i pingvin-saken.

Politiet har også tidligere meldt at de vurderte å endre siktelsen fra brudd på dyrevelferdsloven § 14 til ulovlig inntrenging.

Nå har politiet henlagt saken i henhold til dyrevernsloven.

– Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling. Vi finner ikke grunn til å reise tiltale eller gi forelegg for forholdet, sier politiinspektør Yngve Skovly til TV 2.

Stor leteaksjon

Yngve Skovly

Politiinspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt sier at de har henlagt saken i henhold til dyrevernsloven.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / nrk

I mai ble fire personer født i 1996 siktet for brudd på dyrevelferdsloven § 14 etter at tre pingvinkyllinger og ett egg ble meldt savnet fra Atlanterhavsparken i Ålesund.

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon etter de savnede pingvinene, og i etterkant ble to av pingvinkyllingene funnet døde inne i to av reirkassene, mens en kylling og ett egg fortsatt er savnet.

De fire har erkjent å ha vært inne hos de utrydningstruede pingvinene, men har hele tiden nektet for at de tok med seg pingvinene.

Alternative reaksjoner

Selv om saken ikke får et rettslig etterspill, kommer russen mest trolig likevel til å måtte stå skolerett for sine synder.

– De har erkjent ulovlig inntrengning på området. Vi har derfor sendt saken over til konfliktrådet og håper partene kan møtes der for å få til en løsning, sier politiinspektør Yngve Skovly til TV 2.

Politiinspektøren håper og tror at russen har fått en kraftig lærepenge slik at man unngår lignende episoder med neste års russekull.