Ektepar varetektsfengslet i fire uker

Et ektepar i 40-åra er varetektsfengselet i fire uker, to av disse i full isolasjon. De to er siktet i forbindelse med saken der en mann (37) fra Ungarn er savnet i Molde.

Etterforskingsleder Knut Meek Corneliussen intervjuet etter pressekonferansen fredag.

Det opplyser etterforskingsleder Knut Meek Corneliussen til NRK like før klokken 18.00 fredag kveld.

– Vi har fått medhold i begjæringen om fire ukers varetekt for en mann og en kvinne i 40-årene. To av ukene er i full isolasjon, sier han.

Paret er ilagt brev- og besøksforbud for alle de fire ukene, og har nå blitt fraktet til fengsel. Bakgrunnen for fengslingen er at politiet mener de har skjellig grunn til å mistenke paret for frihetsberøvelse eller medvirkning til frihetsberøvelse. Politiet vil så langt ikke si noe om relasjonen mellom den savnede og ekteparet.

Nekter straffskyld

Det var torsdag kveld at politiet pågrep et ektepar i 40-årene. De to er nå siktet for frihetsberøvelse i forbindelse med letingen etter den 37 år gamle ungareren, Karoly Csenyi, i Molde.

Advokatene Roy Peder Kulblik og Olav Bowitz

Advokatene til ekteparet Roy Peder Kulblik og Olav Bowitz sier at deres klienter nekter straffskyld.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Advokat for kvinnen, Roy Peder Kulblik, sier hun nekter straffskyld. Også mannens advokat, Olav Bowitz, sier hans klient ikke har noen kjennskap til saken.

– Fengslingskjennelsen er tatt til etterretning, og jeg vil i samråd med siktede vurdere om kjennelsen skal ankes til Frostating lagmannsrett, sier advokat Roy Peder Kulblik til NRK fredag kveld.

Advokaten til mannen sier til NRK at han ikke har fått snakket med sin klient siden fengslingsmøtet, men at han fortsatt nekter for å være involvert i saken.

Fortsetter letingen

Etterforskingsleder Knut Meek Corneliussen sier at etterforskingen fortsetter med full styrke gjennom helgen.

– Dette er fortsatt en savnet-sak, og det er derfor viktig for oss å få kartlagt hvor Csenyi er, hva tilstand han er i og hva som kan ha skjedd med han.

Tidligere savnet mann

Den tidlegare sakna mannen blei sist sett ved ein minibank i Molde sist måndag.

Corneliussen vil ikke gå nærere inn på hva de har funnet ut så langt, eller om de har konkrete spor i saken.

– Vi vil ikke komme med flere opplysninger på dette tidspunktet på grunn av etterforskningen, sier han.

Savnet i nesten en uke

Det har pågått avhør av de to siktede fredag.

– Ekteparet vil bli begjært varetektsfengselet i fire uker og det er planlagt et fengslingsmøte senere i dag, sa Corneliussen til NRK fredag formiddag.

Knut Meek Corneliussen

Etterforskingsleder Knut Meek Corneliussen sier etterforskningen pågår fremdeles.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Den 37 år gamle mannen ble sist sett i Storgata i Molde natt til lørdag 23 juni, og ble meldt savnet mandag 25. juni, da han ikke møtte opp på jobb som avtalt. Onsdag fikk politiet i Molde hjelp av en analytiker fra Kripos. Torsdag kom flere etterforskere fra Kripos for å hjelpe til med det tekniske etterforskingsarbeidet.

– Det har vært en omfattende etterforskning og vi har jobbet med saken i flere dager. Vi har også hatt bistand fra Kripos, sier Knut Meek Corneliussen.

Øvre Fuglsettjern

Øvre Fuglsettjern blei tappet i forbindelse med leteaksjonen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Leiligheten til den ungarske mannen har blitt undersøkt flere ganger, og det har blitt søkt med hunder og letemannskap i området i nærheten av der mannen bodde. Onsdag ble det også søkt i et skogsområde og et tjern i Nordbyen i Molde, uten at det gav resultat. På oppdrag fra politiet tappet også Sivilforsvaret Øvre Fuglsettjern i Molde, i forbindelse med letearbeidet. Men heller ikke det gav resultat.

Leter fortsatt etter 37-åring

Den siste sikre observasjonen av savnede var lørdag klokken 01.00 ved DnBs minibank i Storgata i Molde.

Politiet ønsker tips fra publikum i saken og leter fortsatt etter 37-åringen.

– Det er veldig viktig for oss å få kartlagt hvor han er og i hvilken tilstand han er i, sier Corneliussen.

Politiet gikk fredag ettermiddag ut og etterlyste en bil i forbindelse med saken. De ønsker nå observasjoner knyttet til en VW Multivan fra tidsrommet fredag ettermiddag 22. juni til mandag morgen 25. juni. Særlig interessant er observasjoner natt til lørdag og natt til søndag.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har sett en bil tilsvarende den som er på dette bildet, sier Corneliussen.

Bilde av bil i savnetsak i Molde

Politiet ønsker tips om observasjoner i Molde knyttet til en bil av denne typen.

Foto: Politiet

Karoly Csenyi er om lag 182 cm høy og har normal, slank kroppsbygning. Han har kortklipt hår og ved siste observasjon hadde han på seg svart genser, lys dongeri, svarte Adidas-sko med hvite detaljer.

Les alt om saken her:

Søk etter savnet mann I Molde

Politiet har gjennomført søk i et skogsområde i Nordbyen i Molde etter den ungarske mannen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK