Edvard Hoem
Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Edvard Hoem

 • Utnevnt til kommandør

  Fredag vanket det fin heder på forfatter Edvard Hoem. Da ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden i Aschehoug-villaen i Oslo med familie, venner og kollegaer til stede. – Med litterær kvalitet og engasjement som virkemiddel har Hoem som forfatter og samfunnsdebattant brutt ned mange fastlåste holdninger mot nynorsk. Hoem har vist verdien av en språkdelt norsk kultur og vist at nynorsk ikke er til hinder for å nå ut til et bredt publikum, sa kansellisjef Mette Tverli da hun utnevnte Hoem fredag.

  Edvard Hoem mottar St.Olavs orden for sin fremragende innsats for norsk litteratur og kulturarv fredag.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
 • St. Olavs Orden til Edvard Hoem

  Hans Majestet Kongen har utnevnt forfatter Edvard Hoem fra Hoem i Hustadvika kommune til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Konghehuset skriver i en melding at Hoem mottar utmerkelsen for sin fremragende innsats for norsk litteratur og kulturarv.

  Edvard Hoem
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Ekstraførestillingar av «Slåttekar»

  Teatret Vårt har fått så mange førespurnadar om teaterstykket «Slåttekar i himmelen» at dei har vald å legge ut åtte ekstraførestillingar i Molde. Teaterførestillinga er basert på Edvard Hoem sin roman med same namn, og har premiere på hovudscena på Det Norske Teatret 7. mars.

  Teaterførestillinga «Slåttekar i himmelen»
  Foto: Eirik Malmo / Eirik Malmo
 • Solgt over 1000 billetter i Molde

  Rekordmange vil se teateroppsetninga basert på romanen Slåttekar i Himmelen av Edvard Hoem. Det melder Romsdals budstikke. Det er solgt over 7.300 billetter til forestillingene. De fleste på Det norske teatret i Oslo, og rundt tusen av dem på teatret vårt i Molde. Salgsleder Solveig Mordal Vågen ved Teatret Vårt, sier de ikke har opplevd et så godt forhåndssalgt på over 15 år.

 • Hoem kritiserer Kallmyr

  Forfatter Edvard Hoem (bildet) fra Fræna går hardt ut mot justisminister Jøran Kallmyr. Hoem støtter tidligere biskop Gunnar Stålsett, som før helga ble dømt til betinget fengsel for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker som vaskehjelp i flere år. Hoem mener justisministeren og Norge bør ta et langt større ansvar for flyktningkrisa som rammer Europa. – Jeg hører justisministeren fra denne kommunen si han må sende tilbake for de kan ikke bli her. Folk flykter fordi det er så uholdbart der de er at de tar sjansen på å miste livet underveis. Da er det ikke eventyrlyst som bringer folk på flukt og dette må Norge forholde seg til, sier Hoem. Han legger til at det er viktig å hjelpe der de er, men mener det også er viktig at Norge er en del av det felles-europeiske ansvaret.

  Edvard Hoem
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK