#Metoo-illustrasjon

#Metoo Møre og Romsdal

Oppsummert

Emneknaggen #metoo ble popularisert av skuespilleren Alyssa Milano på Twitter i oktober, etter at en rekke kvinner hadde stått fram og fortalt at de var blitt utsatt for seksuell trakassering av den Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.

 • Stoler på partiledelsen i Ap

  Fylkesleder i Arbeiderpartiet, Per Vidar Kjølmoen, har full tillit til partiledelsens vurdering om nestleder Trond Giske skal trekke seg. Kjølmoen kjenner ikke til detaljene i varslingene fra de kvinnene som har opplevd ubehageligheter av en seksuell karakter fra Giske. – Om det er folk som har opplevd noe de synes er ubehagelig, i regi av Arbeiderpartiet, er det viktig at de sier fra og tar kontakt, slik at vi får behandlet de sakene på en god måte, sier Kjølmoen.

  Per Vidar Kjølmoen
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Har fortsatt tillit til Giske

  Arbeiderpartiordfører Eva Vinje Aurdal i Ålesund har inntil videre tillit til nestleder Trond Giske. Hun er opptatt av at partiet tar på alvor det som nå har kommet fram.
  Vinje Aurdal sier utgangspunktet må være hvordan de tar det de som opplever seg krenket og at det må vektlegges sterkt i vurderingene som partileder Jonas Gahr Støre må gjøre. Så langt hun vet i ettermiddag har hun tillit til Giske, men viser til at det har kommet varsler som hun ikke kjenner innholdet i. Men hun har stor tillit til at Støre vurderer dette på en god måte.

  Eva Vinje Aurdal
  Foto: Remi Sagen / NRK
 • Kvinnelige leger mot trakassering

  3600 kvinnelige leger og legestudenter har skrevet under et opprop mot seksuell trakassering, overgrep, maktmisbruk og diskriminering. Det skriver Romsdals Budstikke. Yngre legers forening i Møre og Romsdal sier at dette er viktig å få satt fokus på.– Ikke bare i helsevesenet, men i hele befolkningen, sier Ida Monn Birkhaug, leder for Yngre legers forening, til avisa.

 • Kampanje mot seksuell trakassering

  Viserektor og professor ved NTNU i Ålesund, Annik Magerholm Fet, meiner den nylige kampanjen "#metooakademia" er viktig i arbeidet mot seksuell trakassering av elevar og tilsette i høgare utdanning. To tilsette ved NTNU i Trondheim lanserte nytleg eit opprop blant høgskular og universitet. Fet fortel at Ålesund har tatt opp kampanjen internt, og har iverksett tiltak for både tilsette og elevar.

  Annik Magerholm Fet
  Foto: Frode Berg / NRK