Hopp til innhold

Støre: Kvinner som har opplevd ubehageligheter med seksuell karakter

Partileder Jonas Gahr Støre snakker ut om Giske-bråket i Arbeiderpartiet. Han sier flere kvinner har opplevd ubehageligheter av en seksuell karakter, og utelukker ikke flere varsler.

Ap-leder Jonas Gahr Støre svarte torsdag kveld på kritikken som er rettet mot partiet og Trond Giske etter at flere kvinner skal ha sagt fra om nestlederens oppførsel.

Torsdag formiddag ble det kjent at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har hatt et møte med nestleder Trond Giske på bakgrunn av det de kaller «kritikkverdig» oppførsel.

– Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig, uttalte Ap-lederen i pressemeldingen.

Torsdag kveld møtte partileder Støre til intervju Dagsrevyen 21 på NRK for å kommentere saken ytterligere.

– Han har mye å svare for. Jeg har gitt han klar kritikk. Dette er en alvorlig sak, sa Støre.

Han sier at varslene som har kommet inn er av en seksuell karakter.

De er innrapportert fra kvinner som har opplevd ubehageligheter med seksuell karakter. Det må vi ta på største alvor, sier partilederen.

– Kan det komme flere saker?

– Det kan komme flere saker. Jeg fant det riktig etter disse sakene å være veldig tydelig etter noen dager når jeg hadde sett på det med å si fra med å komme med en klar advarsel. Det er en klar advarsel. Det er ikke noen blankofullmakt på at man har alt på stell hvis det kommer andre saker som er mer alvorlig, og det vet Trond Giske godt, sier Støre til NRK.

På direkte spørsmål om han har bedt Giske trekke seg, svarer Støre nei. Tidligere torsdag sa Giske at tilliten hans nå er svekket. Det er partilederen enig i.

– Han har selv sagt at tilliten er svekket, og det tror jeg er riktig etter det som er framkommet. Han må bevise at han kan være den verdig, nå som han skal fortsette sitt virke.


Giske: Svekket tillit til meg

Torsdag kveld møtte Trond Giske til intervju i NRK hvor han beklaget oppførselen sin.

På spørsmål om dette sakene handler om seksuell trakassering, sier Giske:

– Jeg opplever ikke at det er det. Det er jo helt åpenbart at noen mener det er upassende og ubehagelig, og det er mer enn nok for meg til å ta det på dypt alvor.

Se intervjuet med Giske her : – Svekket tillit til meg som nestleder

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske i Dagsrevyen torsdag kveld.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at Giske-saken er ødeleggende for Arbeiderpartiet og har eksponert en intern skittentøyvask i partiet.

Giske-saken er ødeleggende for Arbeiderpartiet, sier politisk kommentator i NRK Magnus Takvam.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger