– Vi går videre i Mesterligaen

Med seriegullet er Molde klare for kvalifiseringen for Champions League. Molde-veteran Daniel Berg Hestad tror det kan bli morsomt på stadion i Molde både i sommerens kvalifisering og i gruppespillet.

Tiden har gått, og det har rent mye vann i Moldeelva, siden Molde fotballklubb sist snuste på Champions League. Sesongen 1999/2000 står som et høydepunkt for Molde, da de spilte mot Real Madrid, Porto og Olympiacos. Nå kan de kvalifisere seg for spill i det beste europeiske nivået igjen.

– Vi har veldig god erfaring med europacupspill generelt. Jeg har spilt rundt 30 kamper i europacupene. Jeg har aldri følt at vi ikke har hatt noen sjanse mot noe lag, sier Daniel Berg Hestad.

– Ikke så store nivåforskjeller

Moldeveteranen nekter å gå med på at nivåforskjellen mellom norsk og utenlandsk fotball er så stor som noen vil ha det til. Han tror at Molde kan hevde seg internasjonalt.

– Det er ikke så stor forskjell på nivåene, egentlig. Og det er en fantastisk mulighet og det er fantastisk artig å spille ute i Europa. Vi får håpe vi kommer oss til gruppespillet. Det er målet vårt, sier Berg Hestad til NRK.

Video Gulldryss over MFK - jubelscener på stadion i Molde

Gulldryss over MFK - jubelscener på stadion i Molde

– Det var magisk

Daniel Berg Hestad har over 700 klubbkamper for Molde. Veteranen sier at gruppespill i Champions League nå er en ekstra gulrot for spillerne. De starter nå forberedelsene til sesongen 2012.

– Champions League er noe helt spesielt. Det er kveldskamper, og det var magisk da vi spilte på hjemmebane her mot Real Madrid for eksempel, sier han.

– Spilte med klump i halsen

Daniel Berg Hestad var overlykkelig da han i går kunne få gullmedaljen rundt halsen. I den elektriske stemningen på stadion i Molde gav følelsen ham en klump i halsen. Stemningen seg så sterkt innpå ham, at han måtte innrømme at det påvirket spillet hans.

– Det var en så spesiell stemning på stadion at jeg ikke klarte helt å konsentrere meg. I alle fall ikke i andre omgang, sa Daniel Berg Hestad til NRK da fyrverkeriet og champagnedunsten var i ferd med å gi seg, etter kampen der Molde slo Sarpsborg 3–1.