Hopp til innhold

– Så spesiell stemning på stadion at jeg mistet konsentrasjonen

Det utspant seg elleville scener på stadion i Molde da spillerne i Molde fotballklubb fikk gullmedaljene søndag kveld. – Dette har jeg kjempet for utrolig lenge, sier Moldeveteran Daniel Berg Hestad.

Etter kampen, i gulljubelen, danset både veteraner, nykommere og koner og barn på den grønne matta på stadion i Molde.

– Dette er helt nydelig. Det er helt uvirkelig, sier veteran Daniel Berg Hestad til NRK.

– Svært spesiell stemning

Molde hadde det hele i sin hule hånd kampen igjennom. Selv om Moldes spill sank i kvalitet etter at de gikk opp til 2-0 i første omgang.

– Det var en så spesiell stemning her i dag. Det var så spesielt at jeg ikke klarte å konsentrere meg. I hvert fall ikke i andre omgang, sier Daniel Berg Hestad, der han springer og danser ute på matta.

Magne Hoseth

Magne Hoseth karakteriserte stemningen på stadion i Molde som elektrisk.

Foto: Terje Reite / NRK

– Helt elektrisk

En annen veteran, Magne Hoseth, har også vært med både oppturer og nedturer med Molde. Denne gangen ble seriemesterskapet til virkelighet, og han nøt øyeblikket da han fikk gullmedaljen om halsen og kunne delta i feiringen sammen med laget og fansen.

– Dette er helt elektrisk. Bare det at så mange får dele denne gleden med oss er jo helt enestående. Det er bare så fantastisk deilig, sier Magne Hoseth.

– Vel verdt å flytte hjem

Molde tok altså seriegull i første sesongen med Ole Gunnar Solskjær ved roret. De fleste spådde at Solskjær skulle ta Molde mange skritt fremover. Men at det skulle bli gull allerede første sesong var det kanskje ikke mange som turte si da serien ble rullet i gang i mars i år.

–Det var verdt å flytte hjem for å oppleve dette. Gutta på laget fortjener et slikt øyeblikk, sa Solskjær til TV 2 Sport etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær gledet seg over stemningen på stadion i Molde. Her har han tatt med seg fireåringen sin i feiringen.

Foto: Terje Reite / NRK

Solid seier

Molde tok en solid 3-1-seier over Sarpsborg i den siste hjemmekampen i år. Alt gikk på skinner de første 20 minuttene. Først scoret Davy Claude Angan sitt niende seriemål i årets serie. Angan har slitt med måltørke, men ga Molde ledelsen med et skudd fra 16 meters hold.

Deretter la brasilianeren Vini Dantas på til 2-0 i sin første seriekamp fra start. Dantas måtte forlate banen med skade før pause.

Sarpsborg reduserte til 1-2 før pause, men i andre omgang avgjorde Magne Simonsen kampen på en langskudd fra 25 meters hold.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL