Hopp til innhold

- Kan spare 60 millioner

Næringslivstopper vil ha ett felles sjukehus for Nordmøre og Romsdal.

Video nsps_upload_2009_9_21_19_53_57_2182.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Synfaring på aktuell tomt på Fursetfjellet (sjå video over).

Flere av de fremste næringslivslederne i Romsdal og på Nordmøre går nå i bresjen for å få bygd ett felles sykehus for regionen.

Glad for fremstøtet

Under en pressekonferanse i dag gjorde de det klart at de ser for seg ett sykehus på Fursetfjellet i Gjemnes.

Mellvin Steinsvoll

Mellvin Steinsvoll.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

Les også:

Helse Midt-Norge har vedtatt å bygge ett nytt sjukehus på Eikrem i Molde, men sykehuset i Kristiansund skal bestå.

Talsmann for fellesaksjonen for ett sjukehus, Mellvin Steinsvoll, er glad for framstøtet fra næringslivstoppene.

- Næringslivet er bekymret for situasjonen. Vi ser utbygginga av sykehusutbyggingen som en viktig del av infrastrukturen. Dette er viktig også for utviklingen av næringslivet i området, sier Steinsvoll.

Planene

Helse Midt-Norge har vedtatt at regionen skal ha sykehus både i Kristiansund og i Molde, og at Molde nye sykehus skal bygges på Eikrem.

Opprinnelig var planen at dette sykehuset skulle bygges på Hjelset, men det vakte kraftige reaksjoner i Kristiansund der både sykehusansatte og politikere oppfattet Hjelset som forspillet til en nedleggelse av sykehuset i Kristiansund.

Kompromisset ble Eikrem. Planleggingen har kommet langt. Men næringslivstoppen Roald Røsand fra Averøy mener det er mye å hente ved å bygge ett felles sykehus på Furset i Gjemnes.

- Jeg tror vi kan spare tid med å få laget ett felles sykehus i et område som er jomfruelig. Gjemnes kommune har sagt at all infrastruktur er på plass, både kloakk og vann.

Rasjonell drift

Røsand er ikke alene. Både Stig O. Jacobsen fra Gjemnes og Sturla Steinsvik fra Fræna mener ett felles sykehus er fremtiden.

- Vi får en mye mer rasjonell drift. Vi kan spare 50 til 60 millioner kroner i året. På den annen side får vi et helt annet kompetansemiljø. Da kan man ha et stort nok sykehus til å ha spesialister.

- Da får man også råd til nytt utstyr som hele tiden er under utvikling. Uten å følge med i tida vil sykehuset sakke akterut, sier Steinsvik.