Corn husk meringue, marengs og mousse med smak av mais.

Corn Husk Meringue er en velsmakende dessert kokken i New York tok med seg fra et lokalt konditori i Mexico City.

Corn Husk meringue – marengs med mais, mascarpone og vanilje

Denne oppskriften kommer fra den meksikanske restauranten Cosme i New York. Marengsen er fylt med en enkel puré av mais, mascarponeost og vaniljebønnekrem.

Slik gjør du

Marengs

Vask det tørre skallet utenfor maiskolben grundig og tørk dem. Legg det på en stekeplate og stek dem på 230 grader til de er mørkebrune og helt tørre. Snu dem underveis.

La dem avkjøle. Del dem i mindre biter og bland dem til et fint pulver. Sil gjennom en finmasket sil. Det skal være cirka 10 g pulver igjen.

Forvarm ovnen til 90 grader.

Pisk eggehvitene til et mykt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker til det dannes stive topper. Til slutt tilsettes halvparten av maispulveret.

Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt seks marengskaker på et stekebrett med bakepapir.

Små marengskaker på ca 10 cm i diameter

Stek marengsene i en time til de begynner å sprekke. La dem avkjøles helt.

Foto: Munter mat / DR

Maismousse

Ha mais, sukker, salt og 180 ml fløte i en kjele og kok forsiktig i 5 minutter til maisen er mør.

Ha innholdet fra kjelen i en blender og lag puré. Sil blandingen over i en bolle. Klem ut innholdet slik at mest mulig av væsken kommer ut. Kast restinnholdet i silen.

Avkjøl væsken helt. Rør inn mascarponen. Pisk resten av fløten til krem og vend den inn i blandingen.

Brent vaniljekrem

Del vaniljestangen på langs. Grovhakk den ene halvdelen og ha den i en liten kjele. Rist bitene, snu dem hele tiden i cirka 3-5 minutter til de begynner å lukte. La dem så avkjøles.

Skrap frøene ut av den andre halvdelen av vaniljestangen. Pisk fløten med melis, vaniljestang og blandet vanilje. Ha skummet i en sprøytepose.

Anretning

En stor klatt vaniljekrem legges på hver tallerken. På toppen en god klatt maismousse. Knekk en marengs og legg hver halvdel ved siden av skummet. Dryss over maispulveret og litt salt.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR