Minipavlovaer - små pavlovaer i porsjonsstørrelser på et fat. Lekre små marengskopper med pasjonsfruktfyll inni og bær på toppen

Pavlova er elsket over hele verden. På engelsk omtales kaken også som «The pav».

Foto: Bakemesterskapet / NRK

Mini-pavlova med pasjons­fruktkrem

Pavlova serveres på nesten alle kakebord. I TV-serien «Bakemesterskapet» lager deltakerne mini-pavlovaer med deilig sprø og seig marengsbunn, pasjonsfruktfyll, pisket krem og friske bær.

Slik gjør du

Marengsbunn

Varm eggehvite og sukker over vannbad til det når 60 grader. Husk å røre.

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin. Bruk visp og pisk det til det blir romtemperert.

Tilsett maisenna og rør det forsiktig inn. Ikke rør mer enn nødvendig.

Ha marengsen over i en sprøytepose. På et stekebrett med bakepapir, sprøyt ut rundinger i ønsket størrelse. Sprøyt til slutt en kant ytterst på bunnen.

Stekes på 100 grader i ca. 1 time. De skal være sprø utenpå og litt seige inni.

Fyll med pasjonsfrukt

Varm sukker, egg, eggeplomme og pasjonsfruktpuré i vannbad, under omrøring, til blandingen når 85 grader.

Avkjøl blandingen. Når blandingen er kjølt ned til ca. 40 grader, tilsettes romtemperert smør kuttet i terninger.

Bruk en stavmikser og kjør massen godt sammen.

Pisk fløten stiv og bland den sammen med pasjonsfruktfyllet.

Ha kremen i en sprøytepose og fyll den i pavlovabunnene.

Pynt med bær.

Tips

Se deltakerne lage mini-pavlova med pasjonsfruktkrem i niende episode av «Bakemesterskapet». Mini-pavlova begynner etter 25 minutter.

Kilde: Bakemesterskapet/NRK