Indisk curry med kikerter

Chick peas er det engelske ordet for kikerter. Krydrede kikerter servert med salat med grønnkål, eple og mandler og norsk potetlefse. Lefsene er ikke glutenfrie.

Foto: Richard Nystad

Vegansk og glutenfri indisk curry med kikerter

Hovedretten i denne middagen er en curry laget av kikerter. Ved siden av serverer Richard Nystad en salat med grønnkål, epler og mandler.

Slik gjør du

Krydrede kikerter, spicy chicks

Stek hvitløk og løk i litt olje. Tilsett karripasta eller karripulver og sitronskiven. Stek det hele litt brunt. Tilsett kikerter og kok opp.

Tilsett kokosmelk. Når kokosmelken har tyknet er retten ferdig. Smak til med salt og søtt. Pyntes med hakket spinat.

Salat med grønnkål og eple

Ribb grønnkålen og skjær den i fine strimler. Skjær kjernene ut av eplene, og kutt i terninger. Grovhakk mandler. Bland alt sammen i en bolle. Tilsett dressing og vend om.

Dressing: Søt vinaigrette med dijonsennep

Tilsett alle ingrediensene i et syltetøyglass og rist. Hvis du vil ha en tykkere vinaigrette, bruk litt mer sennep. Hvis dressingen blir for tykk tilsettes litt mer vann.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj/NRK P1