Varmrøkt laks med piklede grønnsaker

Tina Nordström smaksetter grønnsakene med en lake. Hun kaller det å pikle dem. Laksen varmer hun på grillen, men den kan også varmes i stekeovnen.

Foto: TV4

Varm varmrøkt laks

– Det er så vakkert. Det ser så sommerlig ut, sier Tina Nordström om varmrøkt laks med «piklede» grønnsaker. En selvskreven sommerrett med tydelige smaker.

Slik gjør du

Skjær store biter av laksen, ca. 5 x 5 cm. Pakk alle bitene i et dobbelt lag al-folie.

Klem folien sammen og legg den i en ikke altfor varm grill. La laksen bli varm i ca. 15-20 minutter.

Mens laksen varmes
Skjær grønnsakene i ønsket form, mens du koker opp laken. Sil laken.

Slå den varme laken over grønnsakene. Ha plastfolie over og sett grønnsakene til side til laken blir kald.

Skjør eller bryt brødet i grove biter. Legg brødet i en bolle. Fisk grønnsakene ut av laken.

Hell noen spiseskjeer av laken over grønnsakene og brødet, tilsett olje.

Legg opp grønnsakene og brødet på tallerkener og legg på den varme laksen til slutt.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4