Kylling, asparges, søtpoteter og gresskar med indiskinspirert saus

Server middagen i dype tallerkener. Først noen skjeer saus, så biter av gresskar og søtpotet. Legg kylling- og aspargesspidd på toppen.

Foto: TV4

Indiskinspirert saus med kokos og mandler

Tina Nordström serverer grillspidd med kylling og asparges til barna på feriekoloni. Tilbehør er søtpoteter og gresskar og en herlig saus med gulrot, løk, mandler og kokosmelk.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 °C.

Skrell gresskar og søtpotet, skjær dem i båter, legg dem i langpanne. Drypp over olivenolje, salt og pepper og stek i ovnen i ca. 20-30 minutter.

Sausen
Ha gulrøtter, løk, mandler og hvitløk i en food processor. Bland kraftig til det er blitt en kornete masse.

Sett en stekepanne på komfyren, fres de hakkede grønnsakene i litt olje. Bland inn krydderne.

Hell i halvparten av kokosmelken, la det småkoke i ca. 15 minutter. Spe med resten kokosmelken etter hvert som sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Grillspyd
Skjær kyllingbrystene i fire biter, del hver asparges i to. Tre kylling og asparges på grillspidd. Ha på salt og pepper. Grill.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas sommerkjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4