Slik gjør du
Valnøtt- og kålrotkaker
Stek soppen til den er blitt myk. Kjør stekt sopp og valnøtter i en food processor til en glatt masse. Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt deretter for hånd til en glatt masse.
Deigen formes til burgere, som stekes på medium varme. Stek burgerne i ovn på 180 grader i 15 minutter.
Stekt rosenkål med rosmarin
Rens og damp rosenkål al dente (cirka to minutter), og kjøl den ned i kaldt vann slik at den beholder grønnfargen.
Ha litt olje i en panne, og tilsett eddik, søtt, rosmarin og rosenkål, og stek i 3-4 minutter til den får litt farge. Smakes til med salt og pepper.
Rødkål
Finsnittet rødkål, krydder og appelsinskive surres i litt olje. Tilsett saft, sukker og eddik. Dampes på lav varme under lokk i cirka 25 minutter.
Coleslaw med grønnkål og eple
Ribb grønnkålen, riv eple på et rivjern og finkutt løk. Bland alt sammen med vegansk majones, og smak til med salt og eventuelt litt sennep.
Vegansk majones
Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser, og tilsett olje i tynn stråle litt etter litt, til den tykner.
Tips
Denne middagen kan gjerne serveres med poteter, gulrøtter og en god saus.