Tursuppe

– Det skal vær' rufsat på tur, sier kokk Inge Johnsen, mens han lager suppe på bål.

Foto: Liantunet

Tursuppe med tomater, bønner og karbonadedeig

Kokk Inge Johnsen har med seg en god gryte til bålet. Han koker suppe med gulrøtter, bønner, hermetiske tomater og karbonadedeig.

Slik gjør du

Varm oljen/smøret i en kjele over bålet, tilsett karbonadedeigen. Brun den godt.
Del gulrot og løk i grove biter, og ha det i kjelen sammen med karbonadedeigen. Fres godt for å trekke smaken ut av grønnsakene. Ha i timian.

Slå over bønner og tomater, og ha i vann. Hvis du er på tur, ha ren hvit snø i suppen, så du slipper å frakte med deg vannet. Kok opp, og la suppen trekke til grønnsakene er møre.
Smak til med soyasaus, salt og pepper.

Kilde: Inge Johnsen i Kveldsåpent/NRK P1