Fiskepanne

Middagen koker i appelsinjus.

Foto: Inge Johnsen

Fiskepanne med ertepuré

Torsk med poteter, fennikel, gulrøtter, purre og løk som er rask å lage. Og imens koker ertene til ertepuréen.

Slik gjør du

Ertepuré

Skyll ertene. La dem koke i en kasserolle til mos. Det tar cirka 15 minutter til det meste av vannet er fordampet. Smak til ertepuréen med sitron, salt og pepper og en god klatt med smør. Røres glatt og smidig.

Fiskepanne

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Skjær fennikel i tynne strimler, gulrøttene i skiver, løken i tynne båter, purreløken i skiver og smøret i terninger.

Varm en stekepanne med olje, litt over middels varm. Legg potetskivene i bunnen av panna. Legg et lag med fennikel og så et lag gulrøtter over potetene. Strø litt salt og pepper mellom lagene. Juster varmen litt ned så ikke potetene blir brent.

Legg et lag med løk over gulrøttene. Hell over appelsinjus, og ha på lokk eller aluminiumsfolie. Småkok i 5 minutter.

Legg fiskestykker og smør over grønnsakene, dryss over purreløken. Ha på litt salt og pepper. Trekkes i 6-8 minutter under lokk. Snu fiskestykkene og trekk i 2 minutter til under lokk.

Server fiskepanna i litt dype tallerkener, slik at man får med seg all den gode kraften, med ertepuré som tilbehør. Du kan også ha godt brød ved siden av.

Kilde: Inge Johnsen i radioprogrammet «Norgesglasset»/NRK P1