Slik gjør du
Tomatsaus
Lag Pauls gode tomatsaus.
Pizzadeig
Smuldre gjæren i en bolle. Varm væsken til 37 grader og hell litt av den over gjæren og rør til gjæren er helt oppløst. Tilsett resten av væsken, olje og salt og rør godt.
Tilsett hvetemel, litt om gangen. Hvis du bruker kjøkkenmaskin eller elektrisk visp med eltekroker kjør til deigen er blitt fin. Ha i så mye mel at deigen slipper kanten på bollen.
La deigen heve under et klede i 30 minutter til en time, til deigen er blitt dobbelt så stor. Ha deigen på melet bakebord og kna den smidig. Kjevle ut deigen til fire pizzaer.
Pizza
Smør tomatsausen utover bunnene. Fordel mozzarella, bresaola og tynne skiver sjampinjong jevnt over pizzaene. Stek i ovnen på 225-250 grader i midten av ovnen i 10-15 minutter.
Dryss over oregano og server.
Tips
Bresaola er den italienske varianten av lufttørket saltet biffilet som har modnet i to-tre måneder til den er hardnet og har fått en dyp rød, nesten lilla farge. Kilde: Wikipedia
Flere oppskrifter med samme tomatsausen:
- Oppskrift: Tomatpai
- Oppskrift: Tomatpasta
- Oppskrift: Tomatratatouille
- Oppskrift: Tomatstroganoff
Mengdene i ingrediensene til pizzadeigen er endret etter at YLE endret sin oppskrift 7. juni 2021.