Tilslørte bondepiker

Mats Paulsen lager tilslørte bondepiker med pære, krydder og mascarpone-ost i tillegg til de klassiske ingrediensene.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Tilslørte bondepiker

En oppskrift på den klassiske desserten tilslørte bondepiker er det mange som har. Dette er rockekokk Mats Paulsens versjon.

Slik gjør du

Hell sukker og vann i en panne, og varm opp til det koker.

Skrell eplene og pæren og kutt alt i passe små biter. Ha fruktbitene i den varme pannen sammen med stjerneanis, kanel, vaniljefrø og vaniljestang. Stek til det er mørt – det tar cirka 20 minutter.

Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland kjeksbiter og smør sammen. Visp opp fløten til krem. Bland kremen med mascarpone-ost, melis og litt sitron.

Monter desserten lagvis i et glass. Pynt med karamellisert hvit sjokolade på toppen. (Det får du ved å steke hvit sjokolade i en tørr panne).

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1