Slik gjør du
Legg vingetangen i bløt i kaldt vann i 15 minutter. Hell deretter fra vannet, og skjær tangen i cirka to centimeter brede stykker.
Rens blåskjellene. Sjekk om de lever ved å banke dem lett mot bordplaten. Hvis de lukker seg er de levende, men hvis de forblir åpne er de døde og skal kastes.
Rens og skrell grønnsakene. Skjær fennikelen i tynne skiver, potetene i tynne skiver, gulrøttene i tynne staver og hakk hvitløken i små biter.
Smelt smør eller olje i en stor kjele og fres alle grønnsakene gylne. Tilsett hvitvin, deretter fiskekraft, tomatpuré og tang. Kok under svak varme i cirka et kvarter.
Tilsett blåskjell og kok under lokk i cirka fem minutter, til skjellene har åpnet seg. Tilsett fløte, og smak til med tangsalt og sitron.
Server med et dryss av for eksempel tørket sukkertang, røykt tangsalt og dill.
Kilde: Zoe Christiansen i TV-serien Naturligvis/NRK1