Slik gjør du
Legg vingetangen i bløt i kaldt vann i 15 minutter. Hell deretter fra vannet, og skjær tangen i cirka to centimeter brede stykker.
Rens blåskjellene. Sjekk om de lever ved å banke dem lett mot bordplaten. Hvis de lukker seg er de levende, men hvis de forblir åpne er de døde og skal kastes.
Rens og skrell grønnsakene. Skjær fennikelen i tynne skiver, potetene i tynne skiver, gulrøttene i tynne staver og hakk hvitløken i små biter.
Smelt smør eller olje i en stor kjele og fres alle grønnsakene gylne. Tilsett hvitvin, deretter fiskekraft, tomatpuré og tang. Kok under svak varme i cirka et kvarter.
Tilsett blåskjell og kok under lokk i cirka fem minutter, til skjellene har åpnet seg. Tilsett fløte, og smak til med tangsalt og sitron.
Server med et dryss av for eksempel tørket sukkertang, røykt tangsalt og dill.