Laster innhold, vennligst vent..
Ellen-Beate Wollen får Hanne Cecilia Aass til å smake på rogneblader. Og så lager de iskrem med rognebladsmak

Hanne Cecilia Aass (t.v.) og Ellen-Beate Wollen smaker på rognebladene før de går i gang med å lage iskrem.

Is med rognebladsmak

At rognebær kan brukes som mat er en kjent sak. Men at også de nyutsprungne bladene kan brukes, visste du kanskje ikke? Rognebladene gir hjemmelagd fløteis den deiligste smak av mandel.

Slik gjør du

Bruk bare de unge og friske rognebladene som vokser om våren.

Ha rognebladene, melken og fløten i en tykkbunnet kjele. Gi blandingen et forsiktig oppkok og la det trekke på svak varme i 10-15 minutter under lokk. La det så stå og trekke kaldt i minst fire timer til.

Etter fire timer siles rognebladene bort.

Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret, og hell det i kjelen. Varme sakte opp, men ikke helt til kokepunkt for da korner det seg. Trekk kasserollen til side og avkjøl.

Hell blandingen i en ismaskin. Hvis du ikke har ismaskin så kan blandingen fryses i en vanlig fryser, bare husk å røre i blandingen cirka hver halve time for å unngå iskrystaller.