Ifølge loven er ikke dette sjømat – det er det mange som vil gjøre noe med Tang og tare kan bli et nytt norsk eksporteventyr. Men for å få til det trenger næringen hjelp av Norges sjømatråd. Det krever en lovendring. Av Andreas Budalen og Katrine Olsen Sørgård
Med tang på isen Iskrem er som poteten. Den passer til det meste. Om isen er laget av frukt eller fløte, så passer det alltid å toppe med ekstra smak. Jonathan Romano drysser over tangpulver.
Gulrotsalat med remtang Tang og tare er fremtidsmat. Danske Zoe Christiansen lager salat med gulrøtter og remtang fra Træna.
Tangsuppe med blåskjell I Øst-Asia har folk i uminnelige tider spist mye tang og tare, mens vi nordmenn stort sett bare har brukt det som nødfôr til husdyra. Navn som butare, kutare og sauetang vitner om det. Nå har endelig nordmenn fått øynene litt opp for tang som menneskeføde, takket være sushitrenden. Men tang kan altså brukes til så mye mer enn bare sushi
Sjøsalat og søl til toast I dag brukes søl og sjøsalat av de færreste. Havforsker Frithjof Moy foreslår tangen til toast.
Tangstekt torsk med skalldyrsaus og sjøkreps Michael Björklund skal konkurrere mot selveste Leif Mannerstöm om å lage den beste retten med torsk og tang. Torsk er Michaels favorittfisk.
Kladdkake Sjokoladekaken er kladdete i midten. Derav navnet. Det er viktig å ikke steke den for mye. Den skal være myk og saftig med et raust lag glasur på toppen.
Potetpletter med eplesyltetøy Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.
Syv med sopp på topp Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme. Av Ingvill Bjorland
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.