Brenneslesuppe

Brenneslesuppe med sprøtt bacon og rømme.

Foto: NRK

Brenneslesuppe

Brenneslen er vond å brenne seg på, men knallgod som suppe, og full av nyttige vitaminer! Og du finner den ganske sikkert i en grøftekant i nærheten av der du bor.

Slik gjør du

Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann.

Hakk sjalottløken og hvitløken i biter, og fres i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Rør deretter inn oppklippet timian. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen. Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5-10 minutter.

Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt og kvernet pepper.

Server suppen med en klatt rømme, sprøstekt bacon og litt revet parmesan.

Kilde: Hanne Cecilia Aass i TV-serien Naturligvis/NRK1