Skvallerkåltagliatelle

Skvallerkåltagliatelle med ostesaus og røykelaks.

Foto: NRK

Skvallerkåltagliatelle

I stedet for å irritere deg over hvordan ugresset skvallerkål tar over plenen, kan du plukke de friske skuddene og lage fristende grønn og sunn tagliatelle av dem.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Forvell skvallerkålen i kokende vann. Sil fra vannet, og hakk skvallerkålen i små biter med en stavmikser. Legg skvallerkålen i et kjøkkenhåndkle og kryst ut så mye som mulig av vannet.

Hell melet i en liten haug på bordet og lag en fordypning i midten av haugen. Ha eggene, skvallerkålen og saltet i fordypningen. Bland ingrediensene i midten med en gaffel. Bland etter hvert forsiktig inn litt og litt mel til alt til slutt er blandet inn. Deigen må så knas i minst fem minutter. Kna inn mer mel hvis deigen er klissete.

Deigen må gjerne hvile i 30 minutter før du kjører den gjennom pastamaskinen i flere omganger. Del deigen opp i lange strimler.

Kok pastastrimlene «al dente» i rikelig, lettsaltet, fosskokende vann i fem minutter.

Tips

Serveres med hvit ostesaus og røykelaks til.

Kilde: Ellen-Beate Wollen i TV-serien Naturligvis/NRK1