Tabbouleh

Litt tabbouleh på hvert endivieblad gjør det enkelt å spise med bare hendene.

Foto: Eva Robild / SVT

Tabbouleh

Bulgur er hovedingrediensen i salaten som kalles tabbouleh. Bulgur er hvetekjerner som er dampkokt, tørket og knust. Bulguren skal ta opp smakene fra tomater, vårløk, masse persille og mynte, sitronsaft og krydder.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Legg bulgur i kaldt vann i cirka fem minutter, og skyll den etterpå i rennende vann. Legg den avrente bulguren i en salatskål. Skjær tomatene i fine terninger, og legg disse over bulguren.

Tilsett resten av ingrediensene, utenom endivie og granateple, og bland forsiktig.

Legg små blad av endivie ut på et fat, og fyll dem med tabbouleh. Pynt med granateplekjerner.

Tips

I TV-serien Hygge i hagen serveres det et helt måltid med småretter fra Midtøsten. Utenom tabbouleh har Tareq Taylor også hummus og biffkjøtt og baba ghanouj på bordet.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT