Syltet rabarbra

Med et glass syltet rabarbra har du litt ekstra smak til middagen, salaten eller osten.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Syltet rabarbra

Syltet rabarbra er nydelig som tilbehør til røykt og grillet fisk eller kjøtt, drysset over salaten eller som tilbehør til moden ost. Oppskriften får du av Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Dette blir nok til et mellomstort sylteglass.

Skjær rabarbraen i lengder som passer med høyden på sylteglasset. Legg rabarbraen tett i tett i glasset. Kok opp eddik, sukker, vann og salt (+ eventuelt krydder). La blandingen småkoke i 2 minutter til sukkeret og saltet er oppløst. Hell den varme laken over rabarbraen. Glasset skal fylles helt opp, og all rabarbraen må være dekket. Sett på tett lokk og la glasset stå på benken til avkjøling. Oppbevares videre i kjøleskap. Rabarbraen bør få stå i to døgn før bruk.

Skjær de syltede rabarbrastengene i skiver eller strimler ved bruk.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen», NRK P1+