Slik gjør du
Skyll knoken og legg den over i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker, pepper og laurbær. Dekk med kaldt vann (ca. 3 liter) og kok opp. Hvis det danner seg skum på overflaten kan du fjerne det med en liten øse. La knoken småkoke/trekke i ca. 3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.
Ta opp knoken og sil kraften. Ha kraften tilbake i kjelen og kok den opp på nytt. Ha i grønnsakene, og la suppen koke til grønnsakene er helt møre.
Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter. Legg kjøttet tilbake i suppen, og juster smaken med salt og kvernet pepper.
Dryss over revet pepperrot og hakket persille ved servering. Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød, rømme og godt smør.
Tips
Her er en asiatisk vri på samme suppe:
Oppskrift: Svineknoke- og nudelsuppe
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen, NRK P1+