Dolma laget med norske råvarer.

Dolma er en rett som er svært populær i Midtøsten. Tradisjonelt serveres den med vinblader, men her er savoykål brukt som innpakking i stedet.

Foto: Tobias Nordbø / NRK

Sur dolma

I Irak og resten av Midtøsten er dolma en tradisjonell rett som serveres til fest. Denne retten serverte mesterkokk Stian Floer med norske råvarer til Faten Mahdi Al-Hussaini som var gjest under eidmiddagen hos Noman Mubashir.

Slik gjør du

Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Bland alle ingrediensene unntatt savoykålen sammen.

Skyll bladene og gi dem et kjapt oppkok. Kutt stilken på langs så bladet blir helt flatt. Tørk bladene. Pakk 70 gram kjøttblanding i midtene av bladene og brett sammen som en vårrull.

Stek rullene i panne eller ovn i cirka 10-15 minutter og server.

Tips

Denne retten kan serveres med andre bakte og fylte grønnsaker. Kokken brukte paprika og jalapeño, og bakte det i ovnen sammen med aubergine, løk og hvitløk.

Auberginene bakes hele og renses når de er helt myke.

Smak alt til med olivenolje, sitron, salt, pepper og chilisaus.

Kilde: Stian Floer i TV-programmet «Ramadan hos Noman»/NRK1